Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய (டீகா) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) |
5. ஸத்திஸுத்தவண்ணனா
5. Sattisuttavaṇṇanā
227. அக்³கே³ பஹரித்வாதி திண்ஹப²லஸத்தியா அக்³கே³ ஹத்தே²ன வா முட்டி²னா வா பஹாரங் த³த்வா. கப்பாஸவட்டிங் வியாதி பஹதகப்பாஸபிண்ட³ங் விய. நிய்யாஸவட்டிங் வியாதி ப²லஸண்டா²னங் நிய்யாஸபிண்ட³ங் விய. ஏகதோ கத்வாதி கலிகாதி³பா⁴வேன வீஸதிங்ஸபிண்டா³னி ஏகஜ்ஜ²ங் கத்வா. அல்லியாபெந்தோ பிண்ட³ங் கரொந்தோ. படிலேணேதீதி படிலீனயதி நாமேதி. அல்லியாபெந்தோ தே த்³வேபி தா⁴ரா ஏகதோ ஸம்பு²ஸாபெந்தோ. படிகொட்டேதீதி படிபஹரதி. தத்த² க²ண்ட³ங் விய நிய்யாஸோ. கப்பாஸவட்டனகரணீயந்தி விஹதஸ்ஸ கப்பாஸஸ்ஸ படிஸங்ஹரணவஸேன ப³ந்த⁴னத³ண்ட³ங். பவத்தெந்தோதி கப்பாஸஸ்ஸ ஸங்வேல்லனவஸேன பவத்தெந்தோ.
227.Agge paharitvāti tiṇhaphalasattiyā agge hatthena vā muṭṭhinā vā pahāraṃ datvā. Kappāsavaṭṭiṃ viyāti pahatakappāsapiṇḍaṃ viya. Niyyāsavaṭṭiṃ viyāti phalasaṇṭhānaṃ niyyāsapiṇḍaṃ viya. Ekato katvāti kalikādibhāvena vīsatiṃsapiṇḍāni ekajjhaṃ katvā. Alliyāpento piṇḍaṃ karonto. Paṭileṇetīti paṭilīnayati nāmeti. Alliyāpento te dvepi dhārā ekato samphusāpento. Paṭikoṭṭetīti paṭipaharati. Tattha khaṇḍaṃ viya niyyāso. Kappāsavaṭṭanakaraṇīyanti vihatassa kappāsassa paṭisaṃharaṇavasena bandhanadaṇḍaṃ. Pavattentoti kappāsassa saṃvellanavasena pavattento.
ஸத்திஸுத்தவண்ணனா நிட்டி²தா.
Sattisuttavaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய • Saṃyuttanikāya / 5. ஸத்திஸுத்தங் • 5. Sattisuttaṃ
அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ஸங்யுத்தனிகாய (அட்ட²கதா²) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / 5. ஸத்திஸுத்தவண்ணனா • 5. Sattisuttavaṇṇanā