Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૫. સત્તિસુત્તવણ્ણના

    5. Sattisuttavaṇṇanā

    ૨૨૭. અગ્ગે પહરિત્વાતિ તિણ્હફલસત્તિયા અગ્ગે હત્થેન વા મુટ્ઠિના વા પહારં દત્વા. કપ્પાસવટ્ટિં વિયાતિ પહતકપ્પાસપિણ્ડં વિય. નિય્યાસવટ્ટિં વિયાતિ ફલસણ્ઠાનં નિય્યાસપિણ્ડં વિય. એકતો કત્વાતિ કલિકાદિભાવેન વીસતિંસપિણ્ડાનિ એકજ્ઝં કત્વા. અલ્લિયાપેન્તો પિણ્ડં કરોન્તો. પટિલેણેતીતિ પટિલીનયતિ નામેતિ. અલ્લિયાપેન્તો તે દ્વેપિ ધારા એકતો સમ્ફુસાપેન્તો. પટિકોટ્ટેતીતિ પટિપહરતિ. તત્થ ખણ્ડં વિય નિય્યાસો. કપ્પાસવટ્ટનકરણીયન્તિ વિહતસ્સ કપ્પાસસ્સ પટિસંહરણવસેન બન્ધનદણ્ડં. પવત્તેન્તોતિ કપ્પાસસ્સ સંવેલ્લનવસેન પવત્તેન્તો.

    227.Agge paharitvāti tiṇhaphalasattiyā agge hatthena vā muṭṭhinā vā pahāraṃ datvā. Kappāsavaṭṭiṃ viyāti pahatakappāsapiṇḍaṃ viya. Niyyāsavaṭṭiṃ viyāti phalasaṇṭhānaṃ niyyāsapiṇḍaṃ viya. Ekato katvāti kalikādibhāvena vīsatiṃsapiṇḍāni ekajjhaṃ katvā. Alliyāpento piṇḍaṃ karonto. Paṭileṇetīti paṭilīnayati nāmeti. Alliyāpento te dvepi dhārā ekato samphusāpento. Paṭikoṭṭetīti paṭipaharati. Tattha khaṇḍaṃ viya niyyāso. Kappāsavaṭṭanakaraṇīyanti vihatassa kappāsassa paṭisaṃharaṇavasena bandhanadaṇḍaṃ. Pavattentoti kappāsassa saṃvellanavasena pavattento.

    સત્તિસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Sattisuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૫. સત્તિસુત્તં • 5. Sattisuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૫. સત્તિસુત્તવણ્ણના • 5. Sattisuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact