Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૭. સયનદાયકત્થેરઅપદાનં

    7. Sayanadāyakattheraapadānaṃ

    ૮૮.

    88.

    ‘‘સિદ્ધત્થસ્સ ભગવતો, મેત્તચિત્તસ્સ તાદિનો;

    ‘‘Siddhatthassa bhagavato, mettacittassa tādino;

    સયનગ્ગં મયા દિન્નં, દુસ્સભણ્ડેહિ 1 અત્થતં.

    Sayanaggaṃ mayā dinnaṃ, dussabhaṇḍehi 2 atthataṃ.

    ૮૯.

    89.

    ‘‘પટિગ્ગહેસિ ભગવા, કપ્પિયં સયનાસનં;

    ‘‘Paṭiggahesi bhagavā, kappiyaṃ sayanāsanaṃ;

    ઉટ્ઠાય સયના 3 તમ્હા, વેહાસં ઉગ્ગમી જિનો.

    Uṭṭhāya sayanā 4 tamhā, vehāsaṃ uggamī jino.

    ૯૦.

    90.

    ‘‘ચતુન્નવુતિતો કપ્પે, યં સયનમદાસહં;

    ‘‘Catunnavutito kappe, yaṃ sayanamadāsahaṃ;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, સયનસ્સ ઇદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, sayanassa idaṃ phalaṃ.

    ૯૧.

    91.

    ‘‘એકપઞ્ઞાસિતો કપ્પે, વરકો 5 દેવસવ્હયો;

    ‘‘Ekapaññāsito kappe, varako 6 devasavhayo;

    સત્તરતનસમ્પન્નો, ચક્કવત્તી મહબ્બલો.

    Sattaratanasampanno, cakkavattī mahabbalo.

    ૯૨.

    92.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા સયનદાયકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā sayanadāyako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    સયનદાયકત્થેરસ્સાપદાનં સત્તમં.

    Sayanadāyakattherassāpadānaṃ sattamaṃ.







    Footnotes:
    1. દુસ્સભણ્ડેન (સ્યા॰)
    2. dussabhaṇḍena (syā.)
    3. આસના (સી॰)
    4. āsanā (sī.)
    5. વરુણો (સી॰ સ્યા॰)
    6. varuṇo (sī. syā.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૭. સયનદાયકત્થેરઅપદાનવણ્ણના • 7. Sayanadāyakattheraapadānavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact