Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૩. સયનદાયકત્થેરઅપદાનં

    3. Sayanadāyakattheraapadānaṃ

    ૨૦.

    20.

    ‘‘પદુમુત્તરબુદ્ધસ્સ, સબ્બલોકાનુકમ્પિનો;

    ‘‘Padumuttarabuddhassa, sabbalokānukampino;

    સયનં તસ્સ પાદાસિં, વિપ્પસન્નેન ચેતસા.

    Sayanaṃ tassa pādāsiṃ, vippasannena cetasā.

    ૨૧.

    21.

    ‘‘તેન સયનદાનેન, સુખેત્તે બીજસમ્પદા;

    ‘‘Tena sayanadānena, sukhette bījasampadā;

    ભોગા નિબ્બત્તરે તસ્સ, સયનસ્સ ઇદં ફલં.

    Bhogā nibbattare tassa, sayanassa idaṃ phalaṃ.

    ૨૨.

    22.

    ‘‘આકાસે સેય્યં કપ્પેમિ, ધારેમિ પથવિં ઇમં;

    ‘‘Ākāse seyyaṃ kappemi, dhāremi pathaviṃ imaṃ;

    પાણેસુ મે ઇસ્સરિયં, સયનસ્સ ઇદં ફલં.

    Pāṇesu me issariyaṃ, sayanassa idaṃ phalaṃ.

    ૨૩.

    23.

    ‘‘પઞ્ચકપ્પસહસ્સમ્હિ, અટ્ઠ આસું મહાતેજા 1;

    ‘‘Pañcakappasahassamhi, aṭṭha āsuṃ mahātejā 2;

    ચતુત્તિંસે કપ્પસતે, ચતુરો ચ મહબ્બલા.

    Catuttiṃse kappasate, caturo ca mahabbalā.

    ૨૪.

    24.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા સયનદાયકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā sayanadāyako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    સયનદાયકત્થેરસ્સાપદાનં તતિયં.

    Sayanadāyakattherassāpadānaṃ tatiyaṃ.







    Footnotes:
    1. મહાવરા (સી॰), મહાવીરા (સ્યા॰)
    2. mahāvarā (sī.), mahāvīrā (syā.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૩. સયનદાયકત્થેરઅપદાનવણ્ણના • 3. Sayanadāyakattheraapadānavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact