Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    ૯. સેલાસુત્તવણ્ણના

    9. Selāsuttavaṇṇanā

    ૧૭૦. નવમે કેનિદં પકતન્તિ કેન ઇદં કતં. બિમ્બન્તિ અત્તભાવં સન્ધાય વદતિ. અઘન્તિ દુક્ખપતિટ્ઠાનત્તા અત્તભાવમેવ વદતિ. હેતુભઙ્ગાતિ હેતુનિરોધેન પચ્ચયવેકલ્લેન. નવમં.

    170. Navame kenidaṃ pakatanti kena idaṃ kataṃ. Bimbanti attabhāvaṃ sandhāya vadati. Aghanti dukkhapatiṭṭhānattā attabhāvameva vadati. Hetubhaṅgāti hetunirodhena paccayavekallena. Navamaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૯. સેલાસુત્તં • 9. Selāsuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૯. સેલાસુત્તવણ્ણના • 9. Selāsuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact