Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૯. સેલાસુત્તવણ્ણના

    9. Selāsuttavaṇṇanā

    ૧૭૦. કેનિદં પકતં બિમ્બન્તિ ઇદં અત્તભાવસઞ્ઞિતં બિમ્બં બ્રહ્મા-વિસણુપુરિસ-પજાપતિઆદીસુ કેન કતં નિમ્મિતં નિબ્બત્તિતન્તિ કત્તબ્બમોહં નામ કાતુકામો પુચ્છતિ. અઘન્તિ અઘવત્થુ. તેનાહ ‘‘દુક્ખપતિટ્ઠાનત્તા’’તિ. હેતુનિરોધેનાતિ તણ્હાસઙ્ખતસ્સ હેતુનો અનુપ્પાદનિરોધેન. પચ્ચયવેકલ્લેનાતિ તદવસિટ્ઠકિલેસાભિસઙ્ખારાદિપચ્ચયસ્સ વેકલ્લભાવેન, અપચ્ચયભાવૂપગમનેનાતિ અત્થો.

    170.Kenidaṃpakataṃ bimbanti idaṃ attabhāvasaññitaṃ bimbaṃ brahmā-visaṇupurisa-pajāpatiādīsu kena kataṃ nimmitaṃ nibbattitanti kattabbamohaṃ nāma kātukāmo pucchati. Aghanti aghavatthu. Tenāha ‘‘dukkhapatiṭṭhānattā’’ti. Hetunirodhenāti taṇhāsaṅkhatassa hetuno anuppādanirodhena. Paccayavekallenāti tadavasiṭṭhakilesābhisaṅkhārādipaccayassa vekallabhāvena, apaccayabhāvūpagamanenāti attho.

    સેલાસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Selāsuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૯. સેલાસુત્તં • 9. Selāsuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૯. સેલાસુત્તવણ્ણના • 9. Selāsuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact