Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પેતવત્થુ-અટ્ઠકથા • Petavatthu-aṭṭhakathā

    ૨. સેરીસકપેતવત્થુવણ્ણના

    2. Serīsakapetavatthuvaṇṇanā

    ૬૦૪-૫૭. સુણોથ યક્ખસ્સ વાણિજાનઞ્ચાતિ ઇદં સેરીસકપેતવત્થુ. તં યસ્મા સેરીસકવિમાનવત્થુના નિબ્બિસેસં, તસ્મા તત્થ અટ્ઠુપ્પત્તિયં ગાથાસુ ચ યં વત્તબ્બં, તં પરમત્થદીપનિયં વિમાનવત્થુવણ્ણનાયં (વિ॰ વ॰ અટ્ઠ॰ ૧૨૨૭ સેરીસકવિમાનવણ્ણના) વુત્તમેવ, તસ્મા તત્થ વુત્તનયેન વેદિતબ્બન્તિ.

    604-57.Suṇotha yakkhassa vāṇijānañcāti idaṃ serīsakapetavatthu. Taṃ yasmā serīsakavimānavatthunā nibbisesaṃ, tasmā tattha aṭṭhuppattiyaṃ gāthāsu ca yaṃ vattabbaṃ, taṃ paramatthadīpaniyaṃ vimānavatthuvaṇṇanāyaṃ (vi. va. aṭṭha. 1227 serīsakavimānavaṇṇanā) vuttameva, tasmā tattha vuttanayena veditabbanti.

    સેરીસકપેતવત્થુવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Serīsakapetavatthuvaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / ખુદ્દકનિકાય • Khuddakanikāya / પેતવત્થુપાળિ • Petavatthupāḷi / ૨. સેરીસકપેતવત્થુ • 2. Serīsakapetavatthu


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact