Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૪. સેતુદાયકત્થેરઅપદાનં

    4. Setudāyakattheraapadānaṃ

    ૧૬.

    16.

    ‘‘વિપસ્સિનો ભગવતો, ચઙ્કમન્તસ્સ સમ્મુખા;

    ‘‘Vipassino bhagavato, caṅkamantassa sammukhā;

    પસન્નચિત્તો સુમનો, સેતું કારાપયિં અહં.

    Pasannacitto sumano, setuṃ kārāpayiṃ ahaṃ.

    ૧૭.

    17.

    ‘‘એકનવુતિતો કપ્પે, યં સેતું કારયિં અહં;

    ‘‘Ekanavutito kappe, yaṃ setuṃ kārayiṃ ahaṃ;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, સેતુદાનસ્સિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, setudānassidaṃ phalaṃ.

    ૧૮.

    18.

    ‘‘કિલેસા ઝાપિતા મય્હં…પે॰… વિહરામિ અનાસવો.

    ‘‘Kilesā jhāpitā mayhaṃ…pe… viharāmi anāsavo.

    ૧૯.

    19.

    ‘‘સ્વાગતં વત મે આસિ…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં.

    ‘‘Svāgataṃ vata me āsi…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ.

    ૨૦.

    20.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા સેતુદાયકો થેરો ઇમા ગાથાયો

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā setudāyako thero imā gāthāyo

    અભાસિત્થાતિ.

    Abhāsitthāti.

    સેતુદાયકત્થેરસ્સાપદાનં ચતુત્થં.

    Setudāyakattherassāpadānaṃ catutthaṃ.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact