Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய • Aṅguttaranikāya

    4. சதுத்த²பண்ணாஸகங்

    4. Catutthapaṇṇāsakaṃ

    (16) 1. புக்³க³லவக்³கோ³

    (16) 1. Puggalavaggo

    1. ஸேவிதப்³ப³ஸுத்தங்

    1. Sevitabbasuttaṃ

    155. ‘‘த³ஸஹி , பி⁴க்க²வே, த⁴ம்மேஹி ஸமன்னாக³தோ புக்³க³லோ ந ஸேவிதப்³போ³. கதமேஹி த³ஸஹி? மிச்சா²தி³ட்டி²கோ ஹோதி, மிச்சா²ஸங்கப்போ ஹோதி, மிச்சா²வாசோ ஹோதி, மிச்சா²கம்மந்தோ ஹோதி, மிச்சா²ஆஜீவோ ஹோதி, மிச்சா²வாயாமோ ஹோதி, மிச்சா²ஸதி ஹோதி, மிச்சா²ஸமாதி⁴ ஹோதி, மிச்சா²ஞாணீ ஹோதி, மிச்சா²விமுத்தி ஹோதி – இமேஹி கோ², பி⁴க்க²வே, த³ஸஹி த⁴ம்மேஹி ஸமன்னாக³தோ புக்³க³லோ ந ஸேவிதப்³போ³.

    155. ‘‘Dasahi , bhikkhave, dhammehi samannāgato puggalo na sevitabbo. Katamehi dasahi? Micchādiṭṭhiko hoti, micchāsaṅkappo hoti, micchāvāco hoti, micchākammanto hoti, micchāājīvo hoti, micchāvāyāmo hoti, micchāsati hoti, micchāsamādhi hoti, micchāñāṇī hoti, micchāvimutti hoti – imehi kho, bhikkhave, dasahi dhammehi samannāgato puggalo na sevitabbo.

    ‘‘த³ஸஹி, பி⁴க்க²வே, த⁴ம்மேஹி ஸமன்னாக³தோ புக்³க³லோ ஸேவிதப்³போ³. கதமேஹி த³ஸஹி? ஸம்மாதி³ட்டி²கோ ஹோதி, ஸம்மாஸங்கப்போ ஹோதி, ஸம்மாவாசோ ஹோதி, ஸம்மாகம்மந்தோ ஹோதி, ஸம்மாஆஜீவோ ஹோதி, ஸம்மாவாயாமோ ஹோதி, ஸம்மாஸதி ஹோதி, ஸம்மாஸமாதி⁴ ஹோதி, ஸம்மாஞாணீ ஹோதி, ஸம்மாவிமுத்தி ஹோதி – இமேஹி கோ², பி⁴க்க²வே, த³ஸஹி த⁴ம்மேஹி ஸமன்னாக³தோ புக்³க³லோ ஸேவிதப்³போ³’’தி.

    ‘‘Dasahi, bhikkhave, dhammehi samannāgato puggalo sevitabbo. Katamehi dasahi? Sammādiṭṭhiko hoti, sammāsaṅkappo hoti, sammāvāco hoti, sammākammanto hoti, sammāājīvo hoti, sammāvāyāmo hoti, sammāsati hoti, sammāsamādhi hoti, sammāñāṇī hoti, sammāvimutti hoti – imehi kho, bhikkhave, dasahi dhammehi samannāgato puggalo sevitabbo’’ti.







    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / அங்கு³த்தரனிகாய (அட்ட²கதா²) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / 4. சதுத்த²பண்ணாஸகங் • 4. Catutthapaṇṇāsakaṃ

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / அங்கு³த்தரனிகாய (டீகா) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / 1-44. ப்³ராஹ்மணபச்சோரோஹணீஸுத்தாதி³வண்ணனா • 1-44. Brāhmaṇapaccorohaṇīsuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact