Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஜாதகபாளி • Jātakapāḷi

    282. ஸெய்யஜாதகங் (3-4-2)

    282. Seyyajātakaṃ (3-4-2)

    94.

    94.

    ஸெய்யங்ஸோ ஸெய்யஸோ ஹோதி, யோ ஸெய்யமுபஸேவதி;

    Seyyaṃso seyyaso hoti, yo seyyamupasevati;

    ஏகேன ஸந்தி⁴ங் கத்வான, ஸதங் வஜ்ஜே² 1 அமோசயிங்.

    Ekena sandhiṃ katvāna, sataṃ vajjhe 2 amocayiṃ.

    95.

    95.

    3 தஸ்மா ஸப்³பே³ன லோகேன, ஸந்தி⁴ங் கத்வான ஏகதோ 4;

    5 Tasmā sabbena lokena, sandhiṃ katvāna ekato 6;

    பேச்ச ஸக்³க³ங் நிக³ச்செ²ய்ய 7, இத³ங் ஸுணாத² காஸியா 8.

    Pecca saggaṃ nigaccheyya 9, idaṃ suṇātha kāsiyā 10.

    96.

    96.

    இத³ங் வத்வா மஹாராஜா, கங்ஸோ பா³ராணஸிக்³க³ஹோ;

    Idaṃ vatvā mahārājā, kaṃso bārāṇasiggaho;

    த⁴னுங் கண்ட³ஞ்ச 11 நிக்கி²ப்ப, ஸங்யமங் அஜ்ஜு²பாக³மீதி.

    Dhanuṃ kaṇḍañca 12 nikkhippa, saṃyamaṃ ajjhupāgamīti.

    ஸெய்யஜாதகங் து³தியங்.

    Seyyajātakaṃ dutiyaṃ.







    Footnotes:
    1. மச்சே (க॰), ப³ஜ்ஜே² (க॰ அட்ட²॰)
    2. macce (ka.), bajjhe (ka. aṭṭha.)
    3. கஸ்மா…பே॰… ஸக்³க³ங் ந க³ச்செ²ய்ய (கத்த²சி)
    4. ஏககோ (ஸீ॰ ஸ்யா॰ பீ॰)
    5. kasmā…pe… saggaṃ na gaccheyya (katthaci)
    6. ekako (sī. syā. pī.)
    7. கஸ்மா…பே॰… ஸக்³க³ங் ந க³ச்செ²ய்ய (கத்த²சி)
    8. காஸயோ (ஸீ॰ பீ॰)
    9. kasmā…pe… saggaṃ na gaccheyya (katthaci)
    10. kāsayo (sī. pī.)
    11. தூணிஞ்ச (ஸீ॰ பீ॰)
    12. tūṇiñca (sī. pī.)



    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / கு²த்³த³கனிகாய (அட்ட²கதா²) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / ஜாதக-அட்ட²கதா² • Jātaka-aṭṭhakathā / [282] 2. ஸெய்யஜாதகவண்ணனா • [282] 2. Seyyajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact