Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૩. સીહાસનબીજિયત્થેરઅપદાનં

    3. Sīhāsanabījiyattheraapadānaṃ

    ૧૭.

    17.

    ‘‘તિસ્સસ્સાહં ભગવતો, બોધિરુક્ખમવન્દિયં;

    ‘‘Tissassāhaṃ bhagavato, bodhirukkhamavandiyaṃ;

    પગ્ગય્હ બીજનિં તત્થ, સીહાસનમબીજહં 1.

    Paggayha bījaniṃ tattha, sīhāsanamabījahaṃ 2.

    ૧૮.

    18.

    ‘‘દ્વેનવુતે ઇતો કપ્પે, સીહાસનમબીજહં;

    ‘‘Dvenavute ito kappe, sīhāsanamabījahaṃ;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, બીજનાય ઇદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, bījanāya idaṃ phalaṃ.

    ૧૯.

    19.

    ‘‘કિલેસા ઝાપિતા મય્હં…પે॰… વિહરામિ અનાસવો.

    ‘‘Kilesā jhāpitā mayhaṃ…pe… viharāmi anāsavo.

    ૨૦.

    20.

    ‘‘સ્વાગતં વત મે આસિ…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં.

    ‘‘Svāgataṃ vata me āsi…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ.

    ૨૧.

    21.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા સીહાસનબીજિયો થેરો ઇમા

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā sīhāsanabījiyo thero imā

    ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Gāthāyo abhāsitthāti.

    સીહાસનબીજિયત્થેરસ્સાપદાનં તતિયં.

    Sīhāsanabījiyattherassāpadānaṃ tatiyaṃ.







    Footnotes:
    1. મબીજયિં (સી॰), મવિજ્જહં (સ્યા॰)
    2. mabījayiṃ (sī.), mavijjahaṃ (syā.)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact