Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૫. સીહાસનદાયકત્થેરઅપદાનં

    5. Sīhāsanadāyakattheraapadānaṃ

    ૨૧.

    21.

    ‘‘નિબ્બુતે લોકનાથમ્હિ, પદુમુત્તરનાયકે;

    ‘‘Nibbute lokanāthamhi, padumuttaranāyake;

    પસન્નચિત્તો સુમનો, સીહાસનમદાસહં.

    Pasannacitto sumano, sīhāsanamadāsahaṃ.

    ૨૨.

    22.

    ‘‘બહૂહિ ગન્ધમાલેહિ, દિટ્ઠધમ્મસુખાવહે;

    ‘‘Bahūhi gandhamālehi, diṭṭhadhammasukhāvahe;

    તત્થ પૂજઞ્ચ કત્વાન, નિબ્બાયતિ બહુજ્જનો.

    Tattha pūjañca katvāna, nibbāyati bahujjano.

    ૨૩.

    23.

    ‘‘પસન્નચિત્તો સુમનો, વન્દિત્વા બોધિમુત્તમં;

    ‘‘Pasannacitto sumano, vanditvā bodhimuttamaṃ;

    કપ્પાનં સતસહસ્સં, દુગ્ગતિં નુપપજ્જહં.

    Kappānaṃ satasahassaṃ, duggatiṃ nupapajjahaṃ.

    ૨૪.

    24.

    ‘‘પન્નરસસહસ્સમ્હિ, કપ્પાનં અટ્ઠ આસુ તે 1;

    ‘‘Pannarasasahassamhi, kappānaṃ aṭṭha āsu te 2;

    સિલુચ્ચયસનામા ચ, રાજાનો ચક્કવત્તિનો.

    Siluccayasanāmā ca, rājāno cakkavattino.

    ૨૫.

    25.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા સીહાસનદાયકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ;

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā sīhāsanadāyako thero imā gāthāyo abhāsitthāti;

    સીહાસનદાયકત્થેરસ્સાપદાનં પઞ્ચમં.

    Sīhāsanadāyakattherassāpadānaṃ pañcamaṃ.







    Footnotes:
    1. અટ્ઠ આસયું (ક॰)
    2. aṭṭha āsayuṃ (ka.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૫. સીહાસનદાયકત્થેરઅપદાનવણ્ણના • 5. Sīhāsanadāyakattheraapadānavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact