Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૭. સીહાસનિકત્થેરઅપદાનં

    7. Sīhāsanikattheraapadānaṃ

    ૪૨.

    42.

    ‘‘પદુમુત્તરસ્સ ભગવતો, સબ્બભૂતહિતેસિનો;

    ‘‘Padumuttarassa bhagavato, sabbabhūtahitesino;

    પસન્નચિત્તો સુમનો, સીહાસનમદાસહં.

    Pasannacitto sumano, sīhāsanamadāsahaṃ.

    ૪૩.

    43.

    ‘‘દેવલોકે મનુસ્સે વા, યત્થ યત્થ વસામહં;

    ‘‘Devaloke manusse vā, yattha yattha vasāmahaṃ;

    લભામિ વિપુલં બ્યમ્હં, સીહાસનસ્સિદં ફલં.

    Labhāmi vipulaṃ byamhaṃ, sīhāsanassidaṃ phalaṃ.

    ૪૪.

    44.

    ‘‘સોણ્ણમયા રૂપિમયા, લોહિતઙ્ગમયા 1 બહૂ;

    ‘‘Soṇṇamayā rūpimayā, lohitaṅgamayā 2 bahū;

    મણિમયા ચ પલ્લઙ્કા, નિબ્બત્તન્તિ મમં સદા.

    Maṇimayā ca pallaṅkā, nibbattanti mamaṃ sadā.

    ૪૫.

    45.

    ‘‘બોધિયા આસનં કત્વા, જલજુત્તમનામિનો;

    ‘‘Bodhiyā āsanaṃ katvā, jalajuttamanāmino;

    ઉચ્ચે કુલે પજાયામિ, અહો ધમ્મસુધમ્મતા.

    Ucce kule pajāyāmi, aho dhammasudhammatā.

    ૪૬.

    46.

    ‘‘સતસહસ્સિતો કપ્પે, સીહાસનમકાસહં;

    ‘‘Satasahassito kappe, sīhāsanamakāsahaṃ;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, સીહાસનસ્સિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, sīhāsanassidaṃ phalaṃ.

    ૪૭.

    47.

    ‘‘કિલેસા ઝાપિતા મય્હં…પે॰… વિહરામિ અનાસવો.

    ‘‘Kilesā jhāpitā mayhaṃ…pe… viharāmi anāsavo.

    ૪૮.

    48.

    ‘‘સ્વાગતં વત મે આસિ…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં.

    ‘‘Svāgataṃ vata me āsi…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ.

    ૪૯.

    49.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા સીહાસનિકો થેરો ઇમા ગાથાયો

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā sīhāsaniko thero imā gāthāyo

    અભાસિત્થાતિ.

    Abhāsitthāti.

    સીહાસનિકત્થેરસ્સાપદાનં સત્તમં.

    Sīhāsanikattherassāpadānaṃ sattamaṃ.







    Footnotes:
    1. લોહિતઙ્કમયા (સી॰ સ્યા॰ પી॰)
    2. lohitaṅkamayā (sī. syā. pī.)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact