Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā |
૭. સીલંઅચેતસિકન્તિકથાવણ્ણના
7. Sīlaṃacetasikantikathāvaṇṇanā
૫૯૦-૫૯૪. યેન સો સીલવાયેવ નામ હોતીતિ યેન ચિત્તવિપ્પયુત્તેન ઠિતેન ઉપચયેન અકુસલાબ્યાકતચિત્તસમઙ્ગી સીલવાયેવ નામ હોતીતિ અધિપ્પાયો. સેસમેત્થ ‘‘દાનં અચેતસિક’’ન્તિ કથાયં વુત્તનયેનેવ વેદિતબ્બન્તિ વુત્તં, સા પન કથા મગ્ગિતબ્બા.
590-594. Yena so sīlavāyeva nāma hotīti yena cittavippayuttena ṭhitena upacayena akusalābyākatacittasamaṅgī sīlavāyeva nāma hotīti adhippāyo. Sesamettha ‘‘dānaṃ acetasika’’nti kathāyaṃ vuttanayeneva veditabbanti vuttaṃ, sā pana kathā maggitabbā.
સીલંઅચેતસિકન્તિકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Sīlaṃacetasikantikathāvaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૧૦૧) ૭. સીલં અચેતસિકન્તિકથા • (101) 7. Sīlaṃ acetasikantikathā
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૭. સીલં અચેતસિકન્તિકથાવણ્ણના • 7. Sīlaṃ acetasikantikathāvaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā / ૭. સીલંઅચેતસિકન્તિકથાવણ્ણના • 7. Sīlaṃacetasikantikathāvaṇṇanā