Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஜாதகபாளி • Jātakapāḷi

    362. ஸீலவீமங்ஸஜாதகங் (5-2-2)

    362. Sīlavīmaṃsajātakaṃ (5-2-2)

    65.

    65.

    ஸீலங் ஸெய்யோ ஸுதங் ஸெய்யோ, இதி மே ஸங்ஸயோ அஹு;

    Sīlaṃ seyyo sutaṃ seyyo, iti me saṃsayo ahu;

    ஸீலமேவ ஸுதா ஸெய்யோ, இதி மே நத்தி² ஸங்ஸயோ.

    Sīlameva sutā seyyo, iti me natthi saṃsayo.

    66.

    66.

    மோகா⁴ ஜாதி ச வண்ணோ ச, ஸீலமேவ கிருத்தமங்;

    Moghā jāti ca vaṇṇo ca, sīlameva kiruttamaṃ;

    ஸீலேன அனுபேதஸ்ஸ, ஸுதேனத்தோ² ந விஜ்ஜதி.

    Sīlena anupetassa, sutenattho na vijjati.

    67.

    67.

    க²த்தியோ ச அத⁴ம்மட்டோ², வெஸ்ஸோ சாத⁴ம்மனிஸ்ஸிதோ;

    Khattiyo ca adhammaṭṭho, vesso cādhammanissito;

    தே பரிச்சஜ்ஜுபோ⁴ லோகே, உபபஜ்ஜந்தி து³க்³க³திங்.

    Te pariccajjubho loke, upapajjanti duggatiṃ.

    68.

    68.

    க²த்தியா ப்³ராஹ்மணா வெஸ்ஸா, ஸுத்³தா³ சண்டா³லபுக்குஸா;

    Khattiyā brāhmaṇā vessā, suddā caṇḍālapukkusā;

    இத⁴ த⁴ம்மங் சரித்வான, ப⁴வந்தி திதி³வே ஸமா.

    Idha dhammaṃ caritvāna, bhavanti tidive samā.

    69.

    69.

    ந வேதா³ ஸம்பராயாய, ந ஜாதி நாபி 1 ப³ந்த⁴வா;

    Na vedā samparāyāya, na jāti nāpi 2 bandhavā;

    ஸகஞ்ச ஸீலங் ஸங்ஸுத்³த⁴ங், ஸம்பராயாய ஸுகா²ய சாதி 3.

    Sakañca sīlaṃ saṃsuddhaṃ, samparāyāya sukhāya cāti 4.

    ஸீலவீமங்ஸஜாதகங் து³தியங்.

    Sīlavīmaṃsajātakaṃ dutiyaṃ.







    Footnotes:
    1. நோபி (பீ॰)
    2. nopi (pī.)
    3. ஸுகா²வஹந்தி (ஸீ॰ ஸ்யா॰)
    4. sukhāvahanti (sī. syā.)



    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / கு²த்³த³கனிகாய (அட்ட²கதா²) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / ஜாதக-அட்ட²கதா² • Jātaka-aṭṭhakathā / [362] 2. ஸீலவீமங்ஸஜாதகவண்ணனா • [362] 2. Sīlavīmaṃsajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact