Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஜாதகபாளி • Jātakapāḷi

    290. ஸீலவீமங்ஸகஜாதகங் (3-4-10)

    290. Sīlavīmaṃsakajātakaṃ (3-4-10)

    118.

    118.

    ஸீலங் கிரேவ கல்யாணங், ஸீலங் லோகே அனுத்தரங்;

    Sīlaṃ kireva kalyāṇaṃ, sīlaṃ loke anuttaraṃ;

    பஸ்ஸ கோ⁴ரவிஸோ நாகோ³, ஸீலவாதி ந ஹஞ்ஞதி.

    Passa ghoraviso nāgo, sīlavāti na haññati.

    119.

    119.

    ஸோஹங் ஸீலங் ஸமாதி³ஸ்ஸங், லோகே அனுமதங் ஸிவங்;

    Sohaṃ sīlaṃ samādissaṃ, loke anumataṃ sivaṃ;

    அரியவுத்திஸமாசாரோ , யேன வுச்சதி ஸீலவா.

    Ariyavuttisamācāro , yena vuccati sīlavā.

    120.

    120.

    ஞாதீனஞ்ச பியோ ஹோதி, மித்தேஸு ச விரோசதி;

    Ñātīnañca piyo hoti, mittesu ca virocati;

    காயஸ்ஸ பே⁴தா³ ஸுக³திங், உபபஜ்ஜதி ஸீலவாதி.

    Kāyassa bhedā sugatiṃ, upapajjati sīlavāti.

    ஸீலவீமங்ஸகஜாதகங் த³ஸமங்.

    Sīlavīmaṃsakajātakaṃ dasamaṃ.

    அப்³ப⁴ந்தரவக்³கோ³ சதுத்தோ².

    Abbhantaravaggo catuttho.

    தஸ்ஸுத்³தா³னங் –

    Tassuddānaṃ –

    து³ம கங்ஸவருத்தமப்³யக்³க⁴மிகா³, மணயோ மணி ஸாலுகமவ்ஹயனோ;

    Duma kaṃsavaruttamabyagghamigā, maṇayo maṇi sālukamavhayano;

    அனுஸாஸனியோபி ச மச்ச²வரோ, மணிகுண்ட³லகேன கிரேன த³ஸாதி.

    Anusāsaniyopi ca macchavaro, maṇikuṇḍalakena kirena dasāti.







    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / கு²த்³த³கனிகாய (அட்ட²கதா²) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / ஜாதக-அட்ட²கதா² • Jātaka-aṭṭhakathā / [290] 10. ஸீலவீமங்ஸகஜாதகவண்ணனா • [290] 10. Sīlavīmaṃsakajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact