Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    ૧૧. સિઙ્ગાલસુત્તવણ્ણના

    11. Siṅgālasuttavaṇṇanā

    ૨૩૩. એકાદસમે યેન યેન ઇચ્છતીતિ સો જરસિઙ્ગાલો ઇચ્છિતિચ્છિતટ્ઠાને ઇરિયાપથકપ્પનેન સીતવાતૂપવાયનેન ચ અન્તરન્તરા ચિત્તસ્સાદમ્પિ લભતીતિ દસ્સેતિ. સક્યપુત્તિયપટિઞ્ઞોતિ ઇદં દેવદત્તં સન્ધાય વુત્તં. સો હિ એત્તકમ્પિ ચિત્તસ્સાદં અનાગતે અત્તભાવે ન લભિસ્સતીતિ. એકાદસમં.

    233. Ekādasame yena yena icchatīti so jarasiṅgālo icchiticchitaṭṭhāne iriyāpathakappanena sītavātūpavāyanena ca antarantarā cittassādampi labhatīti dasseti. Sakyaputtiyapaṭiññoti idaṃ devadattaṃ sandhāya vuttaṃ. So hi ettakampi cittassādaṃ anāgate attabhāve na labhissatīti. Ekādasamaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૧૧. સિઙ્ગાલસુત્તં • 11. Siṅgālasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૧૧. સિઙ્ગાલસુત્તવણ્ણના • 11. Siṅgālasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact