Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஜாதகபாளி • Jātakapāḷi

    284. ஸிரிஜாதகங் (3-4-4)

    284. Sirijātakaṃ (3-4-4)

    100.

    100.

    யங் உஸ்ஸுகா ஸங்க⁴ரந்தி, அலக்கி²கா ப³ஹுங் த⁴னங்;

    Yaṃ ussukā saṅgharanti, alakkhikā bahuṃ dhanaṃ;

    ஸிப்பவந்தோ அஸிப்பா ச, லக்கி²வா தானி பு⁴ஞ்ஜதி.

    Sippavanto asippā ca, lakkhivā tāni bhuñjati.

    101.

    101.

    ஸப்³ப³த்த² கதபுஞ்ஞஸ்ஸ, அதிச்சஞ்ஞேவ பாணினோ;

    Sabbattha katapuññassa, aticcaññeva pāṇino;

    உப்பஜ்ஜந்தி ப³ஹூ போ⁴கா³, அப்பனாயதனேஸுபி.

    Uppajjanti bahū bhogā, appanāyatanesupi.

    102.

    102.

    குக்குடோ 1 மணயோ த³ண்டோ³, தி²யோ ச புஞ்ஞலக்க²ணா;

    Kukkuṭo 2 maṇayo daṇḍo, thiyo ca puññalakkhaṇā;

    உப்பஜ்ஜந்தி அபாபஸ்ஸ, கதபுஞ்ஞஸ்ஸ ஜந்துனோதி.

    Uppajjanti apāpassa, katapuññassa jantunoti.

    ஸிரிஜாதகங் சதுத்த²ங்.

    Sirijātakaṃ catutthaṃ.







    Footnotes:
    1. குக்குட (ஸீ॰ பீ॰), குக்குடா (ஸீ॰ நிஸ்ஸய, ஸத்³த³னீதி)
    2. kukkuṭa (sī. pī.), kukkuṭā (sī. nissaya, saddanīti)



    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / கு²த்³த³கனிகாய (அட்ட²கதா²) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / ஜாதக-அட்ட²கதா² • Jātaka-aṭṭhakathā / [284] 4. ஸிரிஜாதகவண்ணனா • [284] 4. Sirijātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact