Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરીગાથાપાળિ • Therīgāthāpāḷi

    ૮. અટ્ઠકનિપાતો

    8. Aṭṭhakanipāto

    ૧. સીસૂપચાલાથેરીગાથા

    1. Sīsūpacālātherīgāthā

    ૧૯૬.

    196.

    ‘‘ભિક્ખુની સીલસમ્પન્ના, ઇન્દ્રિયેસુ સુસંવુતા;

    ‘‘Bhikkhunī sīlasampannā, indriyesu susaṃvutā;

    અધિગચ્છે પદં સન્તં, અસેચનકમોજવં’’.

    Adhigacche padaṃ santaṃ, asecanakamojavaṃ’’.

    ૧૯૭.

    197.

    ‘‘તાવતિંસા ચ યામા ચ, તુસિતા ચાપિ દેવતા;

    ‘‘Tāvatiṃsā ca yāmā ca, tusitā cāpi devatā;

    નિમ્માનરતિનો દેવા, યે દેવા વસવત્તિનો;

    Nimmānaratino devā, ye devā vasavattino;

    તત્થ ચિત્તં પણીધેહિ, યત્થ તે વુસિતં પુરે’’.

    Tattha cittaṃ paṇīdhehi, yattha te vusitaṃ pure’’.

    ૧૯૮.

    198.

    ‘‘તાવતિંસા ચ યામા ચ, તુસિતા ચાપિ દેવતા;

    ‘‘Tāvatiṃsā ca yāmā ca, tusitā cāpi devatā;

    નિમ્માનરતિનો દેવા, યે દેવા વસવત્તિનો.

    Nimmānaratino devā, ye devā vasavattino.

    ૧૯૯.

    199.

    ‘‘કાલં કાલં ભવાભવં, સક્કાયસ્મિં પુરક્ખતા;

    ‘‘Kālaṃ kālaṃ bhavābhavaṃ, sakkāyasmiṃ purakkhatā;

    અવીતિવત્તા સક્કાયં, જાતિમરણસારિનો.

    Avītivattā sakkāyaṃ, jātimaraṇasārino.

    ૨૦૦.

    200.

    ‘‘સબ્બો આદીપિતો લોકો, સબ્બો લોકો પદીપિતો;

    ‘‘Sabbo ādīpito loko, sabbo loko padīpito;

    સબ્બો પજ્જલિતો લોકો, સબ્બો લોકો પકમ્પિતો.

    Sabbo pajjalito loko, sabbo loko pakampito.

    ૨૦૧.

    201.

    ‘‘અકમ્પિયં અતુલિયં, અપુથુજ્જનસેવિતં;

    ‘‘Akampiyaṃ atuliyaṃ, aputhujjanasevitaṃ;

    બુદ્ધો ધમ્મમદેસેસિ, તત્થ મે નિરતો મનો.

    Buddho dhammamadesesi, tattha me nirato mano.

    ૨૦૨.

    202.

    ‘‘તસ્સાહં વચનં સુત્વા, વિહરિં સાસને રતા;

    ‘‘Tassāhaṃ vacanaṃ sutvā, vihariṃ sāsane ratā;

    તિસ્સો વિજ્જા અનુપ્પત્તા, કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં.

    Tisso vijjā anuppattā, kataṃ buddhassa sāsanaṃ.

    ૨૦૩.

    203.

    ‘‘સબ્બત્થ વિહતા નન્દી, તમોખન્ધો પદાલિતો;

    ‘‘Sabbattha vihatā nandī, tamokhandho padālito;

    એવં જાનાહિ પાપિમ, નિહતો ત્વમસિ અન્તક’’.

    Evaṃ jānāhi pāpima, nihato tvamasi antaka’’.

    … સીસૂપચાલા થેરી….

    … Sīsūpacālā therī….

    અટ્ઠકનિપાતો નિટ્ઠિતો.

    Aṭṭhakanipāto niṭṭhito.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરીગાથા-અટ્ઠકથા • Therīgāthā-aṭṭhakathā / ૧. સીસૂપચાલાથેરીગાથાવણ્ણના • 1. Sīsūpacālātherīgāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact