Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૯. સિવકત્થેરઅપદાનં

    9. Sivakattheraapadānaṃ

    ૧૧૭.

    117.

    ‘‘એસનાય ચરન્તસ્સ, વિપસ્સિસ્સ મહેસિનો;

    ‘‘Esanāya carantassa, vipassissa mahesino;

    રિત્તકં પત્તં દિસ્વાન, કુમ્માસં પૂરયિં અહં.

    Rittakaṃ pattaṃ disvāna, kummāsaṃ pūrayiṃ ahaṃ.

    ૧૧૮.

    118.

    ‘‘એકનવુતિતો કપ્પે, યં ભિક્ખમદદિં તદા;

    ‘‘Ekanavutito kappe, yaṃ bhikkhamadadiṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, કુમ્માસસ્સ ઇદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, kummāsassa idaṃ phalaṃ.

    ૧૧૯.

    119.

    ‘‘કિલેસા ઝાપિતા મય્હં…પે॰… વિહરામિ અનાસવો.

    ‘‘Kilesā jhāpitā mayhaṃ…pe… viharāmi anāsavo.

    ૧૨૦.

    120.

    ‘‘સ્વાગતં વત મે આસિ…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં.

    ‘‘Svāgataṃ vata me āsi…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ.

    ૧૨૧.

    121.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા સિવકત્થેરો ઇમા ગાથાયો

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā sivakatthero imā gāthāyo

    અભાસિત્થાતિ.

    Abhāsitthāti.

    સિવકત્થેરસ્સાપદાનં નવમં.

    Sivakattherassāpadānaṃ navamaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૯. સિવકત્થેરઅપદાનવણ્ણના • 9. Sivakattheraapadānavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact