Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / இதிவுத்தக-அட்ட²கதா² • Itivuttaka-aṭṭhakathā |
7. ஸோசெய்யஸுத்தவண்ணனா
7. Soceyyasuttavaṇṇanā
66. ஸத்தமே ஸோசெய்யானீதி ஸுசிபா⁴வா. காயஸோசெய்யந்தி காயஸுசரிதங், வசீமனோஸோசெய்யானிபி வசீமனோஸுசரிதானேவ. ததா² ஹி வுத்தங் ‘‘தத்த² கதமங் காயஸோசெய்யங்? பாணாதிபாதா வேரமணீ’’திஆதி³ (அ॰ நி॰ 3.121-122).
66. Sattame soceyyānīti sucibhāvā. Kāyasoceyyanti kāyasucaritaṃ, vacīmanosoceyyānipi vacīmanosucaritāneva. Tathā hi vuttaṃ ‘‘tattha katamaṃ kāyasoceyyaṃ? Pāṇātipātā veramaṇī’’tiādi (a. ni. 3.121-122).
கா³தா²யங் ஸமுச்சே²த³வஸேன பஹீனஸப்³ப³காயது³ச்சரிதத்தா காயேன ஸுசீதி காயஸுசி. ஸோசெய்யஸம்பன்னந்தி படிப்பஸ்ஸத்³த⁴கிலேஸத்தா ஸுபரிஸுத்³தா⁴ய ஸோசெய்யஸம்பத்தியா உபேதங். ஸேஸங் வுத்தனயமேவ.
Gāthāyaṃ samucchedavasena pahīnasabbakāyaduccaritattā kāyena sucīti kāyasuci. Soceyyasampannanti paṭippassaddhakilesattā suparisuddhāya soceyyasampattiyā upetaṃ. Sesaṃ vuttanayameva.
ஸத்தமஸுத்தவண்ணனா நிட்டி²தா.
Sattamasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / கு²த்³த³கனிகாய • Khuddakanikāya / இதிவுத்தகபாளி • Itivuttakapāḷi / 7. ஸோசெய்யஸுத்தங் • 7. Soceyyasuttaṃ