Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) |
૭-૮. સોણસુત્તાદિવણ્ણના
7-8. Soṇasuttādivaṇṇanā
૪૯-૫૦. સત્તમે સેય્યોહમસ્મીતિ વિસિટ્ઠો ઉત્તમો અહમસ્મિ. કિમઞ્ઞત્ર યથાભૂતસ્સ અદસ્સનાતિ યથાભૂતસ્સ અદસ્સનતો અઞ્ઞં કિં ભવેય્ય? અદસ્સનં અઞ્ઞાણમેવ ભવેય્યાતિ અત્થો. ઇદાનિસ્સ તે પરિવટ્ટં વજિરભેદદેસનં આરભન્તો તં કિં મઞ્ઞસિ સોણોતિઆદિમાહ. અટ્ઠમં ઉત્તાનમેવ. સત્તમઅટ્ઠમાનિ.
49-50. Sattame seyyohamasmīti visiṭṭho uttamo ahamasmi. Kimaññatra yathābhūtassa adassanāti yathābhūtassa adassanato aññaṃ kiṃ bhaveyya? Adassanaṃ aññāṇameva bhaveyyāti attho. Idānissa te parivaṭṭaṃ vajirabhedadesanaṃ ārabhanto taṃ kiṃ maññasi soṇotiādimāha. Aṭṭhamaṃ uttānameva. Sattamaaṭṭhamāni.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya
૭. સોણસુત્તં • 7. Soṇasuttaṃ
૮. દુતિયસોણસુત્તં • 8. Dutiyasoṇasuttaṃ
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૭-૮. સોણસુત્તાદિવણ્ણના • 7-8. Soṇasuttādivaṇṇanā