Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરીગાથાપાળિ • Therīgāthāpāḷi

    ૮. સોણાથેરીગાથા

    8. Soṇātherīgāthā

    ૧૦૨.

    102.

    ‘‘દસ પુત્તે વિજાયિત્વા, અસ્મિં રૂપસમુસ્સયે;

    ‘‘Dasa putte vijāyitvā, asmiṃ rūpasamussaye;

    તતોહં દુબ્બલા જિણ્ણા, ભિક્ખુનિં ઉપસઙ્કમિં.

    Tatohaṃ dubbalā jiṇṇā, bhikkhuniṃ upasaṅkamiṃ.

    ૧૦૩.

    103.

    ‘‘સા મે ધમ્મમદેસેસિ, ખન્ધાયતનધાતુયો;

    ‘‘Sā me dhammamadesesi, khandhāyatanadhātuyo;

    તસ્સા ધમ્મં સુણિત્વાન, કેસે છેત્વાન પબ્બજિં.

    Tassā dhammaṃ suṇitvāna, kese chetvāna pabbajiṃ.

    ૧૦૪.

    104.

    ‘‘તસ્સા મે સિક્ખમાનાય, દિબ્બચક્ખુ વિસોધિતં;

    ‘‘Tassā me sikkhamānāya, dibbacakkhu visodhitaṃ;

    પુબ્બેનિવાસં જાનામિ, યત્થ મે વુસિતં પુરે.

    Pubbenivāsaṃ jānāmi, yattha me vusitaṃ pure.

    ૧૦૫.

    105.

    ‘‘અનિમિત્તઞ્ચ ભાવેમિ, એકગ્ગા સુસમાહિતા;

    ‘‘Animittañca bhāvemi, ekaggā susamāhitā;

    અનન્તરાવિમોક્ખાસિં, અનુપાદાય નિબ્બુતા.

    Anantarāvimokkhāsiṃ, anupādāya nibbutā.

    ૧૦૬.

    106.

    ‘‘પઞ્ચક્ખન્ધા પરિઞ્ઞાતા, તિટ્ઠન્તિ છિન્નમૂલકા;

    ‘‘Pañcakkhandhā pariññātā, tiṭṭhanti chinnamūlakā;

    ધિ તવત્થુ જરે જમ્મે, નત્થિ દાનિ પુનબ્ભવો’’તિ.

    Dhi tavatthu jare jamme, natthi dāni punabbhavo’’ti.

    … સોણા થેરી….

    … Soṇā therī….







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરીગાથા-અટ્ઠકથા • Therīgāthā-aṭṭhakathā / ૮. સોણાથેરીગાથાવણ્ણના • 8. Soṇātherīgāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact