Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૭. સોવણ્ણવટંસકિયત્થેરઅપદાનં

    7. Sovaṇṇavaṭaṃsakiyattheraapadānaṃ

    ૩૪.

    34.

    ‘‘ઉય્યાનભૂમિં નિય્યન્તો, અદ્દસં લોકનાયકં;

    ‘‘Uyyānabhūmiṃ niyyanto, addasaṃ lokanāyakaṃ;

    વટંસકં ગહેત્વાન, સોવણ્ણં સાધુનિમ્મિતં.

    Vaṭaṃsakaṃ gahetvāna, sovaṇṇaṃ sādhunimmitaṃ.

    ૩૫.

    35.

    ‘‘સીઘં તતો સમારુય્હ, હત્થિક્ખન્ધગતો અહં;

    ‘‘Sīghaṃ tato samāruyha, hatthikkhandhagato ahaṃ;

    બુદ્ધસ્સ અભિરોપેસિં, સિખિનો લોકબન્ધુનો.

    Buddhassa abhiropesiṃ, sikhino lokabandhuno.

    ૩૬.

    36.

    ‘‘એકત્તિંસે ઇતો કપ્પે, યં પુપ્ફમભિરોપયિં;

    ‘‘Ekattiṃse ito kappe, yaṃ pupphamabhiropayiṃ;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, પુપ્ફપૂજાયિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, pupphapūjāyidaṃ phalaṃ.

    ૩૭.

    37.

    ‘‘સત્તવીસે ઇતો કપ્પે, એકો આસિં જનાધિપો;

    ‘‘Sattavīse ito kappe, eko āsiṃ janādhipo;

    મહાપતાપનામેન, ચક્કવત્તી મહબ્બલો.

    Mahāpatāpanāmena, cakkavattī mahabbalo.

    ૩૮.

    38.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા સોવણ્ણવટંસકિયો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā sovaṇṇavaṭaṃsakiyo thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    સોવણ્ણવટંસકિયત્થેરસ્સાપદાનં સત્તમં.

    Sovaṇṇavaṭaṃsakiyattherassāpadānaṃ sattamaṃ.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact