Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરગાથા-અટ્ઠકથા • Theragāthā-aṭṭhakathā

    ૨. સુબાહુત્થેરગાથાવણ્ણના

    2. Subāhuttheragāthāvaṇṇanā

    ૫૨. ઇતરેહિ વુત્તગાથાસુ તતિયપદે એવ વિસેસો. તત્થ સુબાહુના વુત્તગાથાયં ચિત્તં સુસમાહિતઞ્ચ કાયેતિ મમ ચિત્તં કરજકાયે કાયગતાસતિભાવનાવસેન સુટ્ઠુ સમાહિતં સમ્મદેવ અપ્પિતં. અયઞ્હિ થેરો કાયગતાસતિભાવનાવસેન પટિલદ્ધઝાનં પાદકં કત્વા વિપસ્સનં વડ્ઢેત્વા અરહત્તં પાપુણિ. તં સન્ધાયાહ ‘‘ચિત્તં સુસમાહિતઞ્ચ કાયે’’તિ.

    52. Itarehi vuttagāthāsu tatiyapade eva viseso. Tattha subāhunā vuttagāthāyaṃ cittaṃ susamāhitañca kāyeti mama cittaṃ karajakāye kāyagatāsatibhāvanāvasena suṭṭhu samāhitaṃ sammadeva appitaṃ. Ayañhi thero kāyagatāsatibhāvanāvasena paṭiladdhajhānaṃ pādakaṃ katvā vipassanaṃ vaḍḍhetvā arahattaṃ pāpuṇi. Taṃ sandhāyāha ‘‘cittaṃ susamāhitañca kāye’’ti.

    સુબાહુત્થેરગાથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Subāhuttheragāthāvaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / ખુદ્દકનિકાય • Khuddakanikāya / થેરગાથાપાળિ • Theragāthāpāḷi / ૨. સુબાહુત્થેરગાથા • 2. Subāhuttheragāthā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact