Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    ૫. સુભાસિતજયસુત્તવણ્ણના

    5. Subhāsitajayasuttavaṇṇanā

    ૨૫૧. પઞ્ચમે અસુરિન્દં એતદવોચાતિ છેકતાય એતં અવોચ. એવં કિરસ્સ અહોસિ ‘‘પરસ્સ નામ ગાહં મોચેત્વા પઠમં વત્તું ગરુ. પરસ્સ વચનં અનુગન્ત્વા પન પચ્છા સુખં વત્તુ’’ન્તિ. પુબ્બદેવાતિ દેવલોકે ચિરનિવાસિનો પુબ્બસામિકા, તુમ્હાકં તાવ પવેણિઆગતં ભણથાતિ . અદણ્ડાવચરાતિ દણ્ડાવચરણરહિતા, દણ્ડં વા સત્થં વા ગહેતબ્બન્તિ એવમેત્થ નત્થીતિ અત્થો. પઞ્ચમં.

    251. Pañcame asurindaṃ etadavocāti chekatāya etaṃ avoca. Evaṃ kirassa ahosi ‘‘parassa nāma gāhaṃ mocetvā paṭhamaṃ vattuṃ garu. Parassa vacanaṃ anugantvā pana pacchā sukhaṃ vattu’’nti. Pubbadevāti devaloke ciranivāsino pubbasāmikā, tumhākaṃ tāva paveṇiāgataṃ bhaṇathāti . Adaṇḍāvacarāti daṇḍāvacaraṇarahitā, daṇḍaṃ vā satthaṃ vā gahetabbanti evamettha natthīti attho. Pañcamaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૫. સુભાસિતજયસુત્તં • 5. Subhāsitajayasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૫. સુભાસિતજયસુત્તવણ્ણના • 5. Subhāsitajayasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact