Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஜாதகபாளி • Jātakapāḷi

    320. ஸுச்சஜஜாதகங் (4-2-10)

    320. Succajajātakaṃ (4-2-10)

    77.

    77.

    ஸுச்சஜங் வத நச்சஜி, வாசாய அத³த³ங் கி³ரிங்;

    Succajaṃ vata naccaji, vācāya adadaṃ giriṃ;

    கிங் ஹிதஸ்ஸ சஜந்தஸ்ஸ, வாசாய அத³த³ பப்³ப³தங்.

    Kiṃ hitassa cajantassa, vācāya adada pabbataṃ.

    78.

    78.

    யஞ்ஹி கயிரா தஞ்ஹி வதே³, யங் ந கயிரா ந தங் வதே³;

    Yañhi kayirā tañhi vade, yaṃ na kayirā na taṃ vade;

    அகரொந்தங் பா⁴ஸமானங், பரிஜானந்தி பண்டி³தா.

    Akarontaṃ bhāsamānaṃ, parijānanti paṇḍitā.

    79.

    79.

    ராஜபுத்த நமோ த்யத்து², ஸச்சே த⁴ம்மே டி²தோ சஸி;

    Rājaputta namo tyatthu, sacce dhamme ṭhito casi;

    யஸ்ஸ தே ப்³யஸனங் பத்தோ, ஸச்சஸ்மிங் ரமதே மனோ.

    Yassa te byasanaṃ patto, saccasmiṃ ramate mano.

    80.

    80.

    யா த³லித்³தீ³ த³லித்³த³ஸ்ஸ, அட்³டா⁴ அட்³ட⁴ஸ்ஸ கித்திம 1;

    Yā daliddī daliddassa, aḍḍhā aḍḍhassa kittima 2;

    ஸா ஹிஸ்ஸ பரமா ப⁴ரியா, ஸஹிரஞ்ஞஸ்ஸ இத்தி²யோதி.

    Sā hissa paramā bhariyā, sahiraññassa itthiyoti.

    ஸுச்சஜஜாதகங் த³ஸமங்.

    Succajajātakaṃ dasamaṃ.

    புசிமந்த³வக்³கோ³ து³தியோ.

    Pucimandavaggo dutiyo.

    தஸ்ஸுத்³தா³னங் –

    Tassuddānaṃ –

    அத² சோர ஸகஸ்ஸப க²ந்தீவரோ, து³ஜ்ஜீவிததா ச வரா ப²ருஸா;

    Atha cora sakassapa khantīvaro, dujjīvitatā ca varā pharusā;

    அத² ஸஸ மதஞ்ச வஸந்த ஸுக²ங், ஸுச்சஜங்வதனச்சஜினா ச த³ஸாதி.

    Atha sasa matañca vasanta sukhaṃ, succajaṃvatanaccajinā ca dasāti.







    Footnotes:
    1. கித்திமா (ஸீ॰ ஸ்யா॰ பீ॰)
    2. kittimā (sī. syā. pī.)



    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / கு²த்³த³கனிகாய (அட்ட²கதா²) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / ஜாதக-அட்ட²கதா² • Jātaka-aṭṭhakathā / [320] 10. ஸுச்சஜஜாதகவண்ணனா • [320] 10. Succajajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact