Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૭. સૂચિદાયકત્થેરઅપદાનં

    7. Sūcidāyakattheraapadānaṃ

    ૩૦.

    30.

    ‘‘તિંસકપ્પસહસ્સમ્હિ, સમ્બુદ્ધો લોકનાયકો;

    ‘‘Tiṃsakappasahassamhi, sambuddho lokanāyako;

    સુમેધો નામ નામેન, બાત્તિંસવરલક્ખણો.

    Sumedho nāma nāmena, bāttiṃsavaralakkhaṇo.

    ૩૧.

    31.

    ‘‘તસ્સ કઞ્ચનવણ્ણસ્સ, દ્વિપદિન્દસ્સ તાદિનો;

    ‘‘Tassa kañcanavaṇṇassa, dvipadindassa tādino;

    પઞ્ચ સૂચી મયા દિન્ના, સિબ્બનત્થાય ચીવરં.

    Pañca sūcī mayā dinnā, sibbanatthāya cīvaraṃ.

    ૩૨.

    32.

    ‘‘તેનેવ સૂચિદાનેન, નિપુણત્થવિપસ્સકં;

    ‘‘Teneva sūcidānena, nipuṇatthavipassakaṃ;

    તિક્ખં લહુઞ્ચ ફાસુઞ્ચ, ઞાણં મે ઉદપજ્જથ.

    Tikkhaṃ lahuñca phāsuñca, ñāṇaṃ me udapajjatha.

    ૩૩.

    33.

    ‘‘કિલેસા ઝાપિતા મય્હં, ભવા સબ્બે સમૂહતા;

    ‘‘Kilesā jhāpitā mayhaṃ, bhavā sabbe samūhatā;

    ધારેમિ અન્તિમં દેહં, સમ્માસમ્બુદ્ધસાસને.

    Dhāremi antimaṃ dehaṃ, sammāsambuddhasāsane.

    ૩૪.

    34.

    ‘‘દ્વિપદાધિપતી નામ, રાજાનો ચતુરો અહું;

    ‘‘Dvipadādhipatī nāma, rājāno caturo ahuṃ;

    સત્તરતનસમ્પન્ના, ચક્કવત્તી મહબ્બલા.

    Sattaratanasampannā, cakkavattī mahabbalā.

    ૩૫.

    35.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા સૂચિદાયકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā sūcidāyako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    સૂચિદાયકત્થેરસ્સાપદાનં સત્તમં.

    Sūcidāyakattherassāpadānaṃ sattamaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૭. સૂચિદાયકત્થેરઅપદાનવણ્ણના • 7. Sūcidāyakattheraapadānavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact