Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૨. સુચિન્તિકત્થેરઅપદાનં

    2. Sucintikattheraapadānaṃ

    .

    8.

    ‘‘તિસ્સસ્સ લોકનાથસ્સ, સુદ્ધપીઠમદાસહં;

    ‘‘Tissassa lokanāthassa, suddhapīṭhamadāsahaṃ;

    હટ્ઠો હટ્ઠેન ચિત્તેન, બુદ્ધસ્સાદિચ્ચબન્ધુનો.

    Haṭṭho haṭṭhena cittena, buddhassādiccabandhuno.

    .

    9.

    ‘‘અટ્ઠારસે 1 ઇતો કપ્પે, રાજા આસિં મહારુચિ;

    ‘‘Aṭṭhārase 2 ito kappe, rājā āsiṃ mahāruci;

    ભોગો ચ વિપુલો આસિ, સયનઞ્ચ અનપ્પકં.

    Bhogo ca vipulo āsi, sayanañca anappakaṃ.

    ૧૦.

    10.

    ‘‘પીઠં બુદ્ધસ્સ દત્વાન, વિપ્પસન્નેન ચેતસા;

    ‘‘Pīṭhaṃ buddhassa datvāna, vippasannena cetasā;

    અનુભોમિ સકં કમ્મં, પુબ્બે સુકતમત્તનો.

    Anubhomi sakaṃ kammaṃ, pubbe sukatamattano.

    ૧૧.

    11.

    ‘‘દ્વેનવુતે ઇતો કપ્પે, યં પીઠમદદિં તદા;

    ‘‘Dvenavute ito kappe, yaṃ pīṭhamadadiṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, પીઠદાનસ્સિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, pīṭhadānassidaṃ phalaṃ.

    ૧૨.

    12.

    ‘‘અટ્ઠતિંસે ઇતો કપ્પે, તયો તે ચક્કવત્તિનો;

    ‘‘Aṭṭhatiṃse ito kappe, tayo te cakkavattino;

    રુચિ ઉપરુચિ ચેવ, મહારુચિ તતિયકો.

    Ruci uparuci ceva, mahāruci tatiyako.

    ૧૩.

    13.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા સુચિન્તિકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā sucintiko thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    સુચિન્તિકત્થેરસ્સાપદાનં દુતિયં.

    Sucintikattherassāpadānaṃ dutiyaṃ.







    Footnotes:
    1. અટ્ઠતિંસે (સી॰ સ્યા॰)
    2. aṭṭhatiṃse (sī. syā.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૨. સુચિન્તિકત્થેરઅપદાનવણ્ણના • 2. Sucintikattheraapadānavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact