Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā

    ૨. સુદ્ધકાળકસિક્ખાપદવણ્ણના

    2. Suddhakāḷakasikkhāpadavaṇṇanā

    ૫૪૭. સુદ્ધકાળકાનન્તિ એત્થ યથા પઠમે ‘‘એકેનપિ કોસિયંસુના’’તિ વુત્તં, તથા ઇધ ‘‘એકેનપિ અઞ્ઞેન અમિસ્સેત્વા’’તિ વચનાભાવતો અઞ્ઞેહિ મિસ્સભાવે સતિપિ અપઞ્ઞાયમાનરૂપકં ‘‘સુદ્ધકાળક’’મિચ્ચેવ વુચ્ચતીતિ વેદિતબ્બં.

    547.Suddhakāḷakānanti ettha yathā paṭhame ‘‘ekenapi kosiyaṃsunā’’ti vuttaṃ, tathā idha ‘‘ekenapi aññena amissetvā’’ti vacanābhāvato aññehi missabhāve satipi apaññāyamānarūpakaṃ ‘‘suddhakāḷaka’’micceva vuccatīti veditabbaṃ.

    સુદ્ધકાળકસિક્ખાપદવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Suddhakāḷakasikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવિભઙ્ગ • Mahāvibhaṅga / ૨. સુદ્ધકાળકસિક્ખાપદં • 2. Suddhakāḷakasikkhāpadaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવિભઙ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvibhaṅga-aṭṭhakathā / ૨. સુદ્ધકાળકસિક્ખાપદવણ્ણના • 2. Suddhakāḷakasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / ૧. કોસિયસિક્ખાપદવણ્ણના • 1. Kosiyasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / ૧. કોસિયસિક્ખાપદવણ્ણના • 1. Kosiyasikkhāpadavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact