Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) |
૫-૧૦. સુદ્ધકસુત્તાદિવણ્ણના
5-10. Suddhakasuttādivaṇṇanā
૪૯૫-૫૦૦. પઞ્ચમે ચક્ખુ ચ તં ચક્ખુદ્વારે નિબ્બત્તાનં ધમ્માનં આધિપતેય્યસઙ્ખાતેન ઇન્દટ્ઠેન ઇન્દ્રિયઞ્ચાતિ ચક્ખુન્દ્રિયં. સોતિન્દ્રિયાદીસુપિ એસેવ નયો. સેસં સબ્બત્થ ઉત્તાનમેવ. ઇમસ્મિં વગ્ગે પઠમસુત્તઞ્ચેવ છટ્ઠાદીનિ ચ પઞ્ચાતિ છ સુત્તાનિ ચતુસચ્ચવસેન કથિતાનીતિ.
495-500. Pañcame cakkhu ca taṃ cakkhudvāre nibbattānaṃ dhammānaṃ ādhipateyyasaṅkhātena indaṭṭhena indriyañcāti cakkhundriyaṃ. Sotindriyādīsupi eseva nayo. Sesaṃ sabbattha uttānameva. Imasmiṃ vagge paṭhamasuttañceva chaṭṭhādīni ca pañcāti cha suttāni catusaccavasena kathitānīti.
છળિન્દ્રિયવગ્ગો તતિયો.
Chaḷindriyavaggo tatiyo.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya
૫. સુદ્ધકસુત્તં • 5. Suddhakasuttaṃ
૬. સોતાપન્નસુત્તં • 6. Sotāpannasuttaṃ
૭. અરહન્તસુત્તં • 7. Arahantasuttaṃ
૮. સમ્બુદ્ધસુત્તં • 8. Sambuddhasuttaṃ
૯. પઠમસમણબ્રાહ્મણસુત્તં • 9. Paṭhamasamaṇabrāhmaṇasuttaṃ
૧૦. દુતિયસમણબ્રાહ્મણસુત્તં • 10. Dutiyasamaṇabrāhmaṇasuttaṃ
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૫-૧૦. સુદ્ધકસુત્તાદિવણ્ણના • 5-10. Suddhakasuttādivaṇṇanā