Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) |
૪. સુખિન્દ્રિયવગ્ગો
4. Sukhindriyavaggo
૧-૫. સુદ્ધિકસુત્તાદિવણ્ણના
1-5. Suddhikasuttādivaṇṇanā
૫૦૧-૫૦૫. ચતુત્થવગ્ગસ્સ પઠમે સુખઞ્ચ તં સહજાતાનં આધિપતેય્યસઙ્ખાતેન ઇન્દટ્ઠેન ઇન્દ્રિયઞ્ચાતિ સુખિન્દ્રિયં. દુક્ખિન્દ્રિયાદીસુપિ એસેવ નયો. એત્થ ચ સુખિન્દ્રિયદુક્ખિન્દ્રિયદોમનસ્સિન્દ્રિયાનિ કામાવચરાનેવ, સોમનસ્સિન્દ્રિયં ઠપેત્વા અરૂપાવચરં સેસં તેભૂમકં, ઉપેક્ખિન્દ્રિયં ચતુભૂમકં. દુતિયાદીનિ ચત્તારિ ચતુસચ્ચવસેનેવ કથિતાનિ.
501-505. Catutthavaggassa paṭhame sukhañca taṃ sahajātānaṃ ādhipateyyasaṅkhātena indaṭṭhena indriyañcāti sukhindriyaṃ. Dukkhindriyādīsupi eseva nayo. Ettha ca sukhindriyadukkhindriyadomanassindriyāni kāmāvacarāneva, somanassindriyaṃ ṭhapetvā arūpāvacaraṃ sesaṃ tebhūmakaṃ, upekkhindriyaṃ catubhūmakaṃ. Dutiyādīni cattāri catusaccavaseneva kathitāni.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya
૧. સુદ્ધિકસુત્તં • 1. Suddhikasuttaṃ
૨. સોતાપન્નસુત્તં • 2. Sotāpannasuttaṃ
૩. અરહન્તસુત્તં • 3. Arahantasuttaṃ
૪. પઠમસમણબ્રાહ્મણસુત્તં • 4. Paṭhamasamaṇabrāhmaṇasuttaṃ
૫. દુતિયસમણબ્રાહ્મણસુત્તં • 5. Dutiyasamaṇabrāhmaṇasuttaṃ
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૧-૫. સુદ્ધિકસુત્તાદિવણ્ણના • 1-5. Suddhikasuttādivaṇṇanā