Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) |
૪. સુખિન્દ્રિયવગ્ગો
4. Sukhindriyavaggo
૧-૫. સુદ્ધિકસુત્તાદિવણ્ણના
1-5. Suddhikasuttādivaṇṇanā
૫૦૧-૫૦૫. યથા ચક્ખુ દસ્સને અધિપતેય્યટ્ઠેન ચક્ખુન્દ્રિયં, એવં સુખવેદના સુખને અધિપતેય્યટ્ઠેન સુખિન્દ્રિયં. એસ નયો સેસેસુપિ. સેસં તેભૂમકન્તિ સેસં ભૂમિત્તયવસેન તેભૂમકં.
501-505. Yathā cakkhu dassane adhipateyyaṭṭhena cakkhundriyaṃ, evaṃ sukhavedanā sukhane adhipateyyaṭṭhena sukhindriyaṃ. Esa nayo sesesupi. Sesaṃ tebhūmakanti sesaṃ bhūmittayavasena tebhūmakaṃ.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya
૧. સુદ્ધિકસુત્તં • 1. Suddhikasuttaṃ
૨. સોતાપન્નસુત્તં • 2. Sotāpannasuttaṃ
૩. અરહન્તસુત્તં • 3. Arahantasuttaṃ
૪. પઠમસમણબ્રાહ્મણસુત્તં • 4. Paṭhamasamaṇabrāhmaṇasuttaṃ
૫. દુતિયસમણબ્રાહ્મણસુત્તં • 5. Dutiyasamaṇabrāhmaṇasuttaṃ
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૧-૫. સુદ્ધિકસુત્તાદિવણ્ણના • 1-5. Suddhikasuttādivaṇṇanā