Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરીગાથાપાળિ • Therīgāthāpāḷi

    ૪. સુજાતાથેરીગાથા

    4. Sujātātherīgāthā

    ૧૪૫.

    145.

    ‘‘અલઙ્કતા સુવસના, માલિની ચન્દનોક્ખિતા;

    ‘‘Alaṅkatā suvasanā, mālinī candanokkhitā;

    સબ્બાભરણસઞ્છન્ના, દાસીગણપુરક્ખતા.

    Sabbābharaṇasañchannā, dāsīgaṇapurakkhatā.

    ૧૪૬.

    146.

    ‘‘અન્નં પાનઞ્ચ આદાય, ખજ્જં ભોજ્જં અનપ્પકં;

    ‘‘Annaṃ pānañca ādāya, khajjaṃ bhojjaṃ anappakaṃ;

    ગેહતો નિક્ખમિત્વાન, ઉય્યાનમભિહારયિં.

    Gehato nikkhamitvāna, uyyānamabhihārayiṃ.

    ૧૪૭.

    147.

    ‘‘તત્થ રમિત્વા કીળિત્વા, આગચ્છન્તી સકં ઘરં;

    ‘‘Tattha ramitvā kīḷitvā, āgacchantī sakaṃ gharaṃ;

    વિહારં દટ્ઠું પાવિસિં, સાકેતે અઞ્જનં વનં.

    Vihāraṃ daṭṭhuṃ pāvisiṃ, sākete añjanaṃ vanaṃ.

    ૧૪૮.

    148.

    ‘‘દિસ્વાન લોકપજ્જોતં, વન્દિત્વાન ઉપાવિસિં;

    ‘‘Disvāna lokapajjotaṃ, vanditvāna upāvisiṃ;

    સો મે ધમ્મમદેસેસિ, અનુકમ્પાય ચક્ખુમા.

    So me dhammamadesesi, anukampāya cakkhumā.

    ૧૪૯.

    149.

    ‘‘સુત્વા ચ ખો મહેસિસ્સ, સચ્ચં સમ્પટિવિજ્ઝહં;

    ‘‘Sutvā ca kho mahesissa, saccaṃ sampaṭivijjhahaṃ;

    તત્થેવ વિરજં ધમ્મં, ફુસયિં અમતં પદં.

    Tattheva virajaṃ dhammaṃ, phusayiṃ amataṃ padaṃ.

    ૧૫૦.

    150.

    ‘‘તતો વિઞ્ઞાતસદ્ધમ્મા, પબ્બજિં અનગારિયં;

    ‘‘Tato viññātasaddhammā, pabbajiṃ anagāriyaṃ;

    તિસ્સો વિજ્જા અનુપ્પત્તા, અમોઘં બુદ્ધસાસન’’ન્તિ.

    Tisso vijjā anuppattā, amoghaṃ buddhasāsana’’nti.

    … સુજાતા થેરી….

    … Sujātā therī….







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરીગાથા-અટ્ઠકથા • Therīgāthā-aṭṭhakathā / ૪. સુજાતાથેરીગાથાવણ્ણના • 4. Sujātātherīgāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact