Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஜாதகபாளி • Jātakapāḷi

    153. ஸூகரஜாதகங் (2-1-3)

    153. Sūkarajātakaṃ (2-1-3)

    5.

    5.

    சதுப்பதோ³ அஹங் ஸம்ம, த்வம்பி ஸம்ம சதுப்பதோ³;

    Catuppado ahaṃ samma, tvampi samma catuppado;

    ஏஹி ஸம்ம 1 நிவத்தஸ்ஸு, கிங் நு பீ⁴தோ பலாயஸி.

    Ehi samma 2 nivattassu, kiṃ nu bhīto palāyasi.

    6.

    6.

    அஸுசி பூதிலோமோஸி, து³க்³க³ந்தோ⁴ வாஸி ஸூகர;

    Asuci pūtilomosi, duggandho vāsi sūkara;

    ஸசே யுஜ்ஜி²துகாமோஸி, ஜயங் ஸம்ம த³தா³மி தேதி.

    Sace yujjhitukāmosi, jayaṃ samma dadāmi teti.

    ஸூகரஜாதகங் ததியங்.

    Sūkarajātakaṃ tatiyaṃ.







    Footnotes:
    1. ஸீஹ (ஸீ॰ பீ॰)
    2. sīha (sī. pī.)



    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / கு²த்³த³கனிகாய (அட்ட²கதா²) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / ஜாதக-அட்ட²கதா² • Jātaka-aṭṭhakathā / [153] 3. ஸூகரஜாதகவண்ணனா • [153] 3. Sūkarajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact