Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૯. સુકતાવેળિયત્થેરઅપદાનં

    9. Sukatāveḷiyattheraapadānaṃ

    ૪૩.

    43.

    ‘‘અસિતો નામ નામેન, માલાકારો અહં 1 તદા;

    ‘‘Asito nāma nāmena, mālākāro ahaṃ 2 tadā;

    આવેળં પગ્ગહેત્વાન, રઞ્ઞો દાતું વજામહં.

    Āveḷaṃ paggahetvāna, rañño dātuṃ vajāmahaṃ.

    ૪૪.

    44.

    ‘‘અસમ્પત્તોમ્હિ 3 રાજાનં, અદ્દસં સિખિનાયકં;

    ‘‘Asampattomhi 4 rājānaṃ, addasaṃ sikhināyakaṃ;

    હટ્ઠો હટ્ઠેન ચિત્તેન, બુદ્ધસ્સ અભિરોપયિં.

    Haṭṭho haṭṭhena cittena, buddhassa abhiropayiṃ.

    ૪૫.

    45.

    ‘‘એકત્તિંસે ઇતો કપ્પે, યં પુપ્ફમભિપૂજયિં;

    ‘‘Ekattiṃse ito kappe, yaṃ pupphamabhipūjayiṃ;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, બુદ્ધપૂજાયિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, buddhapūjāyidaṃ phalaṃ.

    ૪૬.

    46.

    ‘‘પઞ્ચવીસે ઇતો કપ્પે, રાજાહોસિં મહબ્બલો;

    ‘‘Pañcavīse ito kappe, rājāhosiṃ mahabbalo;

    વેભારો નામ નામેન, ચક્કવત્તી મહબ્બલો.

    Vebhāro nāma nāmena, cakkavattī mahabbalo.

    ૪૭.

    47.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા સુકતાવેળિયો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā sukatāveḷiyo thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    સુકતાવેળિયત્થેરસ્સાપદાનં નવમં.

    Sukatāveḷiyattherassāpadānaṃ navamaṃ.







    Footnotes:
    1. અહું (?)
    2. ahuṃ (?)
    3. અસમ્પત્તમ્હિ (સી॰), અસમ્પત્તોવ (?)
    4. asampattamhi (sī.), asampattova (?)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact