Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) |
૨. સુખસુત્તવણ્ણના
2. Sukhasuttavaṇṇanā
૨૫૦. દુતિયે અદુક્ખમસુખં સહાતિ અદુક્ખમસુખઞ્ચ સુખદુક્ખેહિ સહ. અજ્ઝત્તઞ્ચ બહિદ્ધા ચાતિ અત્તનો ચ પરસ્સ ચ. મોસધમ્મન્તિ નસ્સનસભાવં. પલોકિનન્તિ પલુજ્જનકં ભિજ્જનસભાવં. ફુસ્સ ફુસ્સ વયં પસ્સન્તિ ઞાણેન ફુસિત્વા ફુસિત્વા વયં પસ્સન્તો. એવં તત્થ વિરજ્જતીતિ એવં તાસુ વેદનાસુ વિરજ્જતિ. ઇધાપિ સુત્તે સમ્મસનચારવેદના કથિતા, ગાથાસુ ઞાણફુસનં.
250. Dutiye adukkhamasukhaṃ sahāti adukkhamasukhañca sukhadukkhehi saha. Ajjhattañca bahiddhā cāti attano ca parassa ca. Mosadhammanti nassanasabhāvaṃ. Palokinanti palujjanakaṃ bhijjanasabhāvaṃ. Phussa phussa vayaṃ passanti ñāṇena phusitvā phusitvā vayaṃ passanto. Evaṃ tattha virajjatīti evaṃ tāsu vedanāsu virajjati. Idhāpi sutte sammasanacāravedanā kathitā, gāthāsu ñāṇaphusanaṃ.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૨. સુખસુત્તં • 2. Sukhasuttaṃ
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૨. સુખસુત્તવણ્ણના • 2. Sukhasuttavaṇṇanā