Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરીગાથાપાળિ • Therīgāthāpāḷi

    ૬. સુક્કાથેરીગાથા

    6. Sukkātherīgāthā

    ૫૪.

    54.

    ‘‘કિંમે કતા રાજગહે મનુસ્સા, મધું પીતાવ 1 અચ્છરે;

    ‘‘Kiṃme katā rājagahe manussā, madhuṃ pītāva 2 acchare;

    યે સુક્કં ન ઉપાસન્તિ, દેસેન્તિં બુદ્ધસાસનં.

    Ye sukkaṃ na upāsanti, desentiṃ buddhasāsanaṃ.

    ૫૫.

    55.

    ‘‘તઞ્ચ અપ્પટિવાનીયં, અસેચનકમોજવં;

    ‘‘Tañca appaṭivānīyaṃ, asecanakamojavaṃ;

    પિવન્તિ મઞ્ઞે સપ્પઞ્ઞા, વલાહકમિવદ્ધગૂ.

    Pivanti maññe sappaññā, valāhakamivaddhagū.

    ૫૬.

    56.

    ‘‘સુક્કા સુક્કેહિ ધમ્મેહિ, વીતરાગા સમાહિતા;

    ‘‘Sukkā sukkehi dhammehi, vītarāgā samāhitā;

    ધારેતિ અન્તિમં દેહં, જેત્વા મારં સવાહન’’ન્તિ.

    Dhāreti antimaṃ dehaṃ, jetvā māraṃ savāhana’’nti.

    … સુક્કા થેરી….

    … Sukkā therī….







    Footnotes:
    1. મધુપીતાવ (સી॰)
    2. madhupītāva (sī.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરીગાથા-અટ્ઠકથા • Therīgāthā-aṭṭhakathā / ૬. સુક્કાથેરીગાથાવણ્ણના • 6. Sukkātherīgāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact