Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi |
૯. સુમનદામિયત્થેરઅપદાનં
9. Sumanadāmiyattheraapadānaṃ
૪૮.
48.
‘‘સિદ્ધત્થસ્સ ભગવતો, ન્હાતકસ્સ તપસ્સિનો;
‘‘Siddhatthassa bhagavato, nhātakassa tapassino;
કત્વાન સુમનદામં, ધારયિં પુરતો ઠિતો.
Katvāna sumanadāmaṃ, dhārayiṃ purato ṭhito.
૪૯.
49.
‘‘ચતુન્નવુતિતો કપ્પે, યં દામં ધારયિં તદા;
‘‘Catunnavutito kappe, yaṃ dāmaṃ dhārayiṃ tadā;
દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, સુમનધારણે ફલં.
Duggatiṃ nābhijānāmi, sumanadhāraṇe phalaṃ.
૫૦.
50.
‘‘કિલેસા ઝાપિતા મય્હં…પે॰… વિહરામિ અનાસવો.
‘‘Kilesā jhāpitā mayhaṃ…pe… viharāmi anāsavo.
૫૧.
51.
‘‘સ્વાગતં વત મે આસિ…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં.
‘‘Svāgataṃ vata me āsi…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ.
૫૨.
52.
‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.
‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.
ઇત્થં સુદં આયસ્મા સુમનદામિયો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.
Itthaṃ sudaṃ āyasmā sumanadāmiyo thero imā gāthāyo abhāsitthāti.
સુમનદામિયત્થેરસ્સાપદાનં નવમં.
Sumanadāmiyattherassāpadānaṃ navamaṃ.