Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૫. સુમનતાલવણ્ટિયત્થેરઅપદાનં

    5. Sumanatālavaṇṭiyattheraapadānaṃ

    ૨૧.

    21.

    ‘‘સિદ્ધત્થસ્સ ભગવતો, તાલવણ્ટમદાસહં;

    ‘‘Siddhatthassa bhagavato, tālavaṇṭamadāsahaṃ;

    સુમનેહિ પટિચ્છન્નં, ધારયામિ મહાયસં.

    Sumanehi paṭicchannaṃ, dhārayāmi mahāyasaṃ.

    ૨૨.

    22.

    ‘‘ચતુન્નવુતિતો કપ્પે, તાલવણ્ટમદાસહં;

    ‘‘Catunnavutito kappe, tālavaṇṭamadāsahaṃ;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, તાલવણ્ટસ્સિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, tālavaṇṭassidaṃ phalaṃ.

    ૨૩.

    23.

    ‘‘કિલેસા ઝાપિતા મય્હં…પે॰… વિહરામિ અનાસવો.

    ‘‘Kilesā jhāpitā mayhaṃ…pe… viharāmi anāsavo.

    ૨૪.

    24.

    ‘‘સ્વાગતં વત મે આસિ…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં.

    ‘‘Svāgataṃ vata me āsi…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ.

    ૨૫.

    25.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા સુમનતાલવણ્ટિયો થેરો ઇમા

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā sumanatālavaṇṭiyo thero imā

    ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Gāthāyo abhāsitthāti.

    સુમનતાલવણ્ટિયત્થેરસ્સાપદાનં પઞ્ચમં.

    Sumanatālavaṇṭiyattherassāpadānaṃ pañcamaṃ.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact