Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૯. સુમનત્થેરઅપદાનં

    9. Sumanattheraapadānaṃ

    ૬૨.

    62.

    ‘‘સુમનો નામ નામેન, માલાકારો અહં તદા;

    ‘‘Sumano nāma nāmena, mālākāro ahaṃ tadā;

    અદ્દસં વિરજં બુદ્ધં, લોકાહુતિપટિગ્ગહં.

    Addasaṃ virajaṃ buddhaṃ, lokāhutipaṭiggahaṃ.

    ૬૩.

    63.

    ‘‘ઉભો હત્થેહિ પગ્ગય્હ, સુમનં પુપ્ફમુત્તમં;

    ‘‘Ubho hatthehi paggayha, sumanaṃ pupphamuttamaṃ;

    બુદ્ધસ્સ અભિરોપેસિં, સિખિનો લોકબન્ધુનો.

    Buddhassa abhiropesiṃ, sikhino lokabandhuno.

    ૬૪.

    64.

    ‘‘ઇમાય પુપ્ફપૂજાય, ચેતનાપણિધીહિ ચ;

    ‘‘Imāya pupphapūjāya, cetanāpaṇidhīhi ca;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, બુદ્ધપૂજાયિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, buddhapūjāyidaṃ phalaṃ.

    ૬૫.

    65.

    ‘‘એકત્તિંસે ઇતો કપ્પે, યં પુપ્ફમભિરોપયિં;

    ‘‘Ekattiṃse ito kappe, yaṃ pupphamabhiropayiṃ;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, બુદ્ધપૂજાયિદં 1 ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, buddhapūjāyidaṃ 2 phalaṃ.

    ૬૬.

    66.

    ‘‘છબ્બીસતિમ્હિ કપ્પમ્હિ, ચત્તારોસું મહાયસા;

    ‘‘Chabbīsatimhi kappamhi, cattārosuṃ mahāyasā;

    સત્તરતનસમ્પન્ના, રાજાનો ચક્કવત્તિનો.

    Sattaratanasampannā, rājāno cakkavattino.

    ૬૭.

    67.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા સુમનો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā sumano thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    સુમનત્થેરસ્સાપદાનં નવમં.

    Sumanattherassāpadānaṃ navamaṃ.







    Footnotes:
    1. પુપ્ફપૂજાયિદં (સી॰)
    2. pupphapūjāyidaṃ (sī.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૯. સુમનત્થેરઅપદાનવણ્ણના • 9. Sumanattheraapadānavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact