Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરીગાથાપાળિ • Therīgāthāpāḷi

    ૪. સુન્દરીનન્દાથેરીગાથા

    4. Sundarīnandātherīgāthā

    ૮૨.

    82.

    ‘‘આતુરં અસુચિં પૂતિં, પસ્સ નન્દે સમુસ્સયં;

    ‘‘Āturaṃ asuciṃ pūtiṃ, passa nande samussayaṃ;

    અસુભાય ચિત્તં ભાવેહિ, એકગ્ગં સુસમાહિતં.

    Asubhāya cittaṃ bhāvehi, ekaggaṃ susamāhitaṃ.

    ૮૩.

    83.

    ‘‘યથા ઇદં તથા એતં, યથા એતં તથા ઇદં;

    ‘‘Yathā idaṃ tathā etaṃ, yathā etaṃ tathā idaṃ;

    દુગ્ગન્ધં પૂતિકં વાતિ, બાલાનં અભિનન્દિતં.

    Duggandhaṃ pūtikaṃ vāti, bālānaṃ abhinanditaṃ.

    ૮૪.

    84.

    ‘‘એવમેતં અવેક્ખન્તી, રત્તિન્દિવમતન્દિતા;

    ‘‘Evametaṃ avekkhantī, rattindivamatanditā;

    તતો સકાય પઞ્ઞાય, અભિનિબ્બિજ્ઝ 1 દક્ખિસં.

    Tato sakāya paññāya, abhinibbijjha 2 dakkhisaṃ.

    ૮૫.

    85.

    ‘‘તસ્સા મે અપ્પમત્તાય, વિચિનન્તિયા યોનિસો;

    ‘‘Tassā me appamattāya, vicinantiyā yoniso;

    યથાભૂતં અયં કાયો, દિટ્ઠો સન્તરબાહિરો.

    Yathābhūtaṃ ayaṃ kāyo, diṭṭho santarabāhiro.

    ૮૬.

    86.

    ‘‘અથ નિબ્બિન્દહં કાયે, અજ્ઝત્તઞ્ચ વિરજ્જહં;

    ‘‘Atha nibbindahaṃ kāye, ajjhattañca virajjahaṃ;

    અપ્પમત્તા વિસંયુત્તા, ઉપસન્તામ્હિ નિબ્બુતા’’તિ.

    Appamattā visaṃyuttā, upasantāmhi nibbutā’’ti.

    … સુન્દરીનન્દા થેરી….

    … Sundarīnandā therī….







    Footnotes:
    1. અભિનિબ્બિજ્જ (સી॰ સ્યા॰)
    2. abhinibbijja (sī. syā.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરીગાથા-અટ્ઠકથા • Therīgāthā-aṭṭhakathā / ૪. સુન્દરીનન્દાથેરીગાથાવણ્ણના • 4. Sundarīnandātherīgāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact