Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā

    ૨. સુઞ્ઞતકથાવણ્ણના

    2. Suññatakathāvaṇṇanā

    ૮૩૨. અનત્તલક્ખણં તાવ એકચ્ચન્તિ અરૂપક્ખન્ધાનં અનત્તલક્ખણં વદતિ. એકેન પરિયાયેનાતિ અનત્તલક્ખણસ્સ જરામરણભાવપરિયાયેનાતિ વદન્તિ. રૂપક્ખન્ધાદીનઞ્હિ મા જીરતુ મા મરતૂતિ અલબ્ભનેય્યો અવસવત્તનાકારો અનત્તતા, સા અત્થતો જરામરણમેવ, તઞ્ચ ‘‘જરામરણં દ્વીહિ ખન્ધેહિ સઙ્ગહિત’’ન્તિ (ધાતુ॰ ૭૧) વુત્તત્તા અરૂપક્ખન્ધાનં જરામરણં સઙ્ખારક્ખન્ધપરિયાપન્નન્તિ અયમેતેસં અધિપ્પાયો.

    832. Anattalakkhaṇaṃtāva ekaccanti arūpakkhandhānaṃ anattalakkhaṇaṃ vadati. Ekena pariyāyenāti anattalakkhaṇassa jarāmaraṇabhāvapariyāyenāti vadanti. Rūpakkhandhādīnañhi mā jīratu mā maratūti alabbhaneyyo avasavattanākāro anattatā, sā atthato jarāmaraṇameva, tañca ‘‘jarāmaraṇaṃ dvīhi khandhehi saṅgahita’’nti (dhātu. 71) vuttattā arūpakkhandhānaṃ jarāmaraṇaṃ saṅkhārakkhandhapariyāpannanti ayametesaṃ adhippāyo.

    સુઞ્ઞતકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Suññatakathāvaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૧૮૭) ૨. સુઞ્ઞતાકથા • (187) 2. Suññatākathā

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૨. સુઞ્ઞતકથાવણ્ણના • 2. Suññatakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā / ૨. સુઞ્ઞતકથાવણ્ણના • 2. Suññatakathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact