Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૫. સુપટદાયકત્થેરઅપદાનં

    5. Supaṭadāyakattheraapadānaṃ

    ૩૧.

    31.

    ‘‘દિવાવિહારા નિક્ખન્તો, વિપસ્સી લોકનાયકો;

    ‘‘Divāvihārā nikkhanto, vipassī lokanāyako;

    લહું સુપટકં 1 દત્વા, કપ્પં સગ્ગમ્હિ મોદહં.

    Lahuṃ supaṭakaṃ 2 datvā, kappaṃ saggamhi modahaṃ.

    ૩૨.

    32.

    ‘‘એકનવુતિતો કપ્પે, સુપટકમદાસહં;

    ‘‘Ekanavutito kappe, supaṭakamadāsahaṃ;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, સુપટસ્સ ઇદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, supaṭassa idaṃ phalaṃ.

    ૩૩.

    33.

    ‘‘કિલેસા ઝાપિતા મય્હં…પે॰… વિહરામિ અનાસવો.

    ‘‘Kilesā jhāpitā mayhaṃ…pe… viharāmi anāsavo.

    ૩૪.

    34.

    ‘‘સ્વાગતં વત મે આસિ…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં.

    ‘‘Svāgataṃ vata me āsi…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ.

    ૩૫.

    35.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા સુપટદાયકો થેરો ઇમા ગાથાયો

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā supaṭadāyako thero imā gāthāyo

    અભાસિત્થાતિ.

    Abhāsitthāti.

    સુપટદાયકત્થેરસ્સાપદાનં પઞ્ચમં.

    Supaṭadāyakattherassāpadānaṃ pañcamaṃ.







    Footnotes:
    1. સુપટિકં (સ્યા॰), પૂપપવં (પી॰)
    2. supaṭikaṃ (syā.), pūpapavaṃ (pī.)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact