Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૭. સુપુટકપૂજકત્થેરઅપદાનં

    7. Supuṭakapūjakattheraapadānaṃ

    ૨૬.

    26.

    ‘‘દિવાવિહારા નિક્ખન્તો, વિપસ્સી લોકનાયકો;

    ‘‘Divāvihārā nikkhanto, vipassī lokanāyako;

    ભિક્ખાય વિચરન્તો સો, મમ સન્તિકુપાગમિ.

    Bhikkhāya vicaranto so, mama santikupāgami.

    ૨૭.

    27.

    ‘‘તતો પતીતો સુમનો, બુદ્ધસેટ્ઠસ્સ તાદિનો;

    ‘‘Tato patīto sumano, buddhaseṭṭhassa tādino;

    લોણસુપુટકં દત્વા, કપ્પં સગ્ગમ્હિ મોદહં.

    Loṇasupuṭakaṃ datvā, kappaṃ saggamhi modahaṃ.

    ૨૮.

    28.

    ‘‘એકનવુતિતો કપ્પે, યં પુટકમદાસહં;

    ‘‘Ekanavutito kappe, yaṃ puṭakamadāsahaṃ;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, પુટકસ્સ ઇદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, puṭakassa idaṃ phalaṃ.

    ૨૯.

    29.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા સુપુટકપૂજકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā supuṭakapūjako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    સુપુટકપૂજકત્થેરસ્સાપદાનં સત્તમં.

    Supuṭakapūjakattherassāpadānaṃ sattamaṃ.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact