Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā

    ૬. સુરુસુરુવગ્ગવણ્ણના

    6. Surusuruvaggavaṇṇanā

    ૬૨૭. ‘‘સુરુસુરુ’’ન્તિ ચ ‘‘સુરોસુરો’’તિ ચ પાઠો. સીતીકતોતિ સીતઙ્કો. ‘‘સિલકબુદ્ધોતિ અરિયાનં પરિહાસવચનમેવેત’’ન્તિ લિખિતં.

    627. ‘‘Surusuru’’nti ca ‘‘surosuro’’ti ca pāṭho. Sītīkatoti sītaṅko. ‘‘Silakabuddhoti ariyānaṃ parihāsavacanameveta’’nti likhitaṃ.

    ૬૩૧. પટિક્કૂલવસેનાતિ એત્થ યદિ પટિક્કૂલવસેન પટિક્ખિત્તં, ‘‘સેય્યથાપિ કામભોગિનો’’તિ ન વત્તબ્બં. ન હિ તે પટિક્કૂલં કરોન્તીતિ ચે? ન, ઇસ્સરિયલિઙ્ગવસેન ગહણસમ્ભવતો. તે હિ અનાદરા હોન્તિ. પત્તધોવનન્તિ પત્તધોવનોદકં ભોજનપટિસંયુત્તં.

    631.Paṭikkūlavasenāti ettha yadi paṭikkūlavasena paṭikkhittaṃ, ‘‘seyyathāpi kāmabhogino’’ti na vattabbaṃ. Na hi te paṭikkūlaṃ karontīti ce? Na, issariyaliṅgavasena gahaṇasambhavato. Te hi anādarā honti. Pattadhovananti pattadhovanodakaṃ bhojanapaṭisaṃyuttaṃ.

    ૬૩૪. ‘‘છત્તપાદુકાય’’ન્તિ ચ ‘‘છત્તપાદે’’તિ ચ પાઠો.

    634. ‘‘Chattapādukāya’’nti ca ‘‘chattapāde’’ti ca pāṭho.

    ૬૩૭. ચાપોતિ સત્તખાદનવધો. ‘‘સેસા સબ્બા ધનુવિકતિ કોદણ્ડે પવિટ્ઠા’’તિ ચ લિખિતં, પટિમુક્કન્તિ પવેસિતં, લગ્ગિતં હોતીતિ અત્થો.

    637.Cāpoti sattakhādanavadho. ‘‘Sesā sabbā dhanuvikati kodaṇḍe paviṭṭhā’’ti ca likhitaṃ, paṭimukkanti pavesitaṃ, laggitaṃ hotīti attho.

    સુરુસુરુવગ્ગવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Surusuruvaggavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવિભઙ્ગ • Mahāvibhaṅga / ૬. સુરુસુરુવગ્ગો • 6. Surusuruvaggo

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવિભઙ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvibhaṅga-aṭṭhakathā / ૬. સુરુસુરુવગ્ગવણ્ણના • 6. Surusuruvaggavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / ૬. સુરુસુરુવગ્ગવણ્ણના • 6. Surusuruvaggavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / ૬. સુરુસુરુવગ્ગવણ્ણના • 6. Surusuruvaggavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ૬. સુરુસુરુવગ્ગ-અત્થયોજના • 6. Surusuruvagga-atthayojanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact