Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૮. સુસમ્મુટ્ઠસુત્તવણ્ણના

    8. Susammuṭṭhasuttavaṇṇanā

    . સુસમ્મુટ્ઠાતિ સુટ્ઠુ અતિવિય સમ્મુટ્ઠા. સત્ત સેક્ખા હિ સુસમ્મુસિતા વિનટ્ઠા. કથં પન તે અનધિગતા નટ્ઠા નામ હોન્તીતિ આહ ‘‘યથા હી’’તિઆદિ. અધિગતસ્સાતિ અધિગતો અસ્સ. સો વદન્તોતિ સમ્બન્ધો. સેસન્તિ ‘‘ધમ્મા’’તિઆદિ. પુરિમસદિસમેવાતિ અનન્તરગાથાય વુત્તસદિસમેવ.

    8.Susammuṭṭhāti suṭṭhu ativiya sammuṭṭhā. Satta sekkhā hi susammusitā vinaṭṭhā. Kathaṃ pana te anadhigatā naṭṭhā nāma hontīti āha ‘‘yathā hī’’tiādi. Adhigatassāti adhigato assa. So vadantoti sambandho. Sesanti ‘‘dhammā’’tiādi. Purimasadisamevāti anantaragāthāya vuttasadisameva.

    સુસમ્મુટ્ઠસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Susammuṭṭhasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૮. સુસમ્મુટ્ઠસુત્તં • 8. Susammuṭṭhasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૮. સુસમ્મુટ્ઠસુત્તવણ્ણના • 8. Susammuṭṭhasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact