Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૨૮. સુવણ્ણબિબ્બોહનવગ્ગો

    28. Suvaṇṇabibbohanavaggo

    ૧. સુવણ્ણબિબ્બોહનિયત્થેરઅપદાનં

    1. Suvaṇṇabibbohaniyattheraapadānaṃ

    .

    1.

    ‘‘એકાસનં અહમદં, પસન્નો સેહિ પાણિભિ;

    ‘‘Ekāsanaṃ ahamadaṃ, pasanno sehi pāṇibhi;

    બિબ્બોહનઞ્ચ 1 પાદાસિં, ઉત્તમત્થસ્સ પત્તિયા.

    Bibbohanañca 2 pādāsiṃ, uttamatthassa pattiyā.

    .

    2.

    ‘‘એકનવુતિતો કપ્પે, બિબ્બોહનમદાસહં;

    ‘‘Ekanavutito kappe, bibbohanamadāsahaṃ;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, બિબ્બોહનસ્સિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, bibbohanassidaṃ phalaṃ.

    .

    3.

    ‘‘ઇતો તેસટ્ઠિમે કપ્પે, અસમો નામ ખત્તિયો;

    ‘‘Ito tesaṭṭhime kappe, asamo nāma khattiyo;

    સત્તરતનસમ્પન્નો, ચક્કવત્તી મહબ્બલો.

    Sattaratanasampanno, cakkavattī mahabbalo.

    .

    4.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો, વિમોક્ખાપિ ચ અટ્ઠિમે;

    ‘‘Paṭisambhidā catasso, vimokkhāpi ca aṭṭhime;

    છળભિઞ્ઞા સચ્છિકતા, કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    Chaḷabhiññā sacchikatā, kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા સુવણ્ણબિબ્બોહનિયો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā suvaṇṇabibbohaniyo thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    સુવણ્ણબિબ્બોહનિયત્થેરસ્સાપદાનં પઠમં.

    Suvaṇṇabibbohaniyattherassāpadānaṃ paṭhamaṃ.







    Footnotes:
    1. બિમ્બોહનઞ્ચ (સી॰ પી॰)
    2. bimbohanañca (sī. pī.)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact