Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஜாதகபாளி • Jātakapāḷi

    359. ஸுவண்ணமிக³ஜாதகங் (5-1-9)

    359. Suvaṇṇamigajātakaṃ (5-1-9)

    50.

    50.

    விக்கம ரே ஹரிபாத³ 1, விக்கம ரே மஹாமிக³ 2;

    Vikkama re haripāda 3, vikkama re mahāmiga 4;

    சி²ந்த³ வாரத்திகங் பாஸங், நாஹங் ஏகா வனே ரமே.

    Chinda vārattikaṃ pāsaṃ, nāhaṃ ekā vane rame.

    51.

    51.

    விக்கமாமி ந பாரேமி, பூ⁴மிங் ஸும்பா⁴மி வேக³ஸா;

    Vikkamāmi na pāremi, bhūmiṃ sumbhāmi vegasā;

    த³ள்ஹோ வாரத்திகோ பாஸோ, பாத³ங் மே பரிகந்ததி.

    Daḷho vārattiko pāso, pādaṃ me parikantati.

    52.

    52.

    அத்த²ரஸ்ஸு பலாஸானி, அஸிங் நிப்³பா³ஹ லுத்³த³க;

    Attharassu palāsāni, asiṃ nibbāha luddaka;

    பட²மங் மங் வதி⁴த்வான, ஹன பச்சா² மஹாமிக³ங்.

    Paṭhamaṃ maṃ vadhitvāna, hana pacchā mahāmigaṃ.

    53.

    53.

    ந மே ஸுதங் வா தி³ட்ட²ங் வா, பா⁴ஸந்திங் மானுஸிங் மிகி³ங் 5;

    Na me sutaṃ vā diṭṭhaṃ vā, bhāsantiṃ mānusiṃ migiṃ 6;

    த்வஞ்ச ப⁴த்³தே³ ஸுகீ² ஹோஹி, ஏஸோ சாபி மஹாமிகோ³.

    Tvañca bhadde sukhī hohi, eso cāpi mahāmigo.

    54.

    54.

    ஏவங் லுத்³த³க நந்த³ஸ்ஸு, ஸஹ ஸப்³பே³ஹி ஞாதிபி⁴;

    Evaṃ luddaka nandassu, saha sabbehi ñātibhi;

    யதா²ஹமஜ்ஜ நந்தா³மி, முத்தங் தி³ஸ்வா மஹாமிக³ந்தி.

    Yathāhamajja nandāmi, muttaṃ disvā mahāmiganti.

    ஸுவண்ணமிக³ஜாதகங் நவமங்.

    Suvaṇṇamigajātakaṃ navamaṃ.







    Footnotes:
    1. மஹாமிக³ (ஸீ॰ ஸ்யா॰ பீ॰)
    2. ஹரீபத³ (ஸீ॰ ஸ்யா॰ பீ॰)
    3. mahāmiga (sī. syā. pī.)
    4. harīpada (sī. syā. pī.)
    5. ந மே ஸுதா வா தி³ட்டா² வா, பா⁴ஸந்தீ மானுஸிங் மிகீ³ (டீகா)
    6. na me sutā vā diṭṭhā vā, bhāsantī mānusiṃ migī (ṭīkā)



    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / கு²த்³த³கனிகாய (அட்ட²கதா²) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / ஜாதக-அட்ட²கதா² • Jātaka-aṭṭhakathā / [359] 9. ஸுவண்ணமிக³ஜாதகவண்ணனா • [359] 9. Suvaṇṇamigajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact