Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    ૩-૧૦. સુવણ્ણનિક્ખસુત્તાદિવણ્ણના

    3-10. Suvaṇṇanikkhasuttādivaṇṇanā

    ૧૬૯. તતિયાદીસુ સુવણ્ણનિક્ખસ્સાતિ એકસ્સ કઞ્ચનનિક્ખસ્સ. સિઙ્ગીનિક્ખસ્સાતિ સિઙ્ગીસુવણ્ણનિક્ખસ્સ. પથવિયાતિ ચક્કવાળબ્ભન્તરાય મહાપથવિયા. આમિસકિઞ્ચિક્ખહેતૂતિ કસ્સચિદેવ આમિસસ્સ હેતુ અન્તમસો કુણ્ડકમુટ્ઠિનોપિ. જીવિતહેતૂતિ અટવિયં ચોરેહિ ગહેત્વા જીવિતે વોરોપિયમાને તસ્સપિ હેતુ. જનપદકલ્યાણિયાતિ જનપદે ઉત્તમિત્થિયા. તતિયાદીનિ.

    169. Tatiyādīsu suvaṇṇanikkhassāti ekassa kañcananikkhassa. Siṅgīnikkhassāti siṅgīsuvaṇṇanikkhassa. Pathaviyāti cakkavāḷabbhantarāya mahāpathaviyā. Āmisakiñcikkhahetūti kassacideva āmisassa hetu antamaso kuṇḍakamuṭṭhinopi. Jīvitahetūti aṭaviyaṃ corehi gahetvā jīvite voropiyamāne tassapi hetu. Janapadakalyāṇiyāti janapade uttamitthiyā. Tatiyādīni.

    દુતિયો વગ્ગો.

    Dutiyo vaggo.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૩-૧૦. સુવણ્ણનિક્ખસુત્તાદિઅટ્ઠકં • 3-10. Suvaṇṇanikkhasuttādiaṭṭhakaṃ


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact